Leestijd min.

Safari update op je Mac, iPhone en iPad 

Safari is niet meer veilig en je kan vanaf 8 maart 2021 een systeemupdate draaien waarbij de webbrowser weer veilig is.

Safari is onveilig doordat er malafide web-content geladen kon worden en deze willekeurige code op je Mac kon uitvoeren. Dit kan resulteren in geheugencorruptie. 

geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher
9 maart 2021


macOS

Safari is een programma wat standaard bij macOS wordt geleverd. De webbrowser is niet los te updaten maar zit 'vast' aan het besturingssysteem. Daarom moet je macOS updaten om Safari weer veilig te krijgen. Tenminste als je macOS Big Sur draait. Heb je macOS Mojave of macOS Catalina, dan staat er een losse update van Safari voor je klaar.


macOS Big Sur 11.2.3 installeren

Ga naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren. Klik op Software-update. Volg de aanwijzingen op het scherm.


iOS ook updaten

Ook op je iPhone, iPad en Apple Watch is dit probleem opgelost. Je staat daarom een update voor je klaar in iOS 14.4.1, iPadOS 14.4.1 en watchOS 7.3.2. 

in macOS Mojave

Update je via macOS Mojave of macOS Catalina? Kijk dan uit dat je niet meteen je systeem update. 

in macOS Mojave druk je op de 'Werk nu bij' knop als je de Safari update ziet staan.

in macOS Mojave hoef je niet te herstarten. Nadat de update is voltooid keer je terug in dit scherm, waar de macOS Catalina update klaar staat: die hoef je niet te doen.

Weet jij hoe je je Mac veilig houdt?

In deze checklist staat alles netjes op een rijtje, zodat je nooit meer een update vergeet. Zelfs niet degene die verder verstopt zitten dan je denkt.

Release notes
macOS Big Sur 11.2.3. bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers. Raadpleeg voor meer informatie over de software-updates van Apple de volgende website: //support.apple.com/HT201222

Dat was mijn tip voor deze maand. Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden. Wil jij mijn tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor mijn maandelijkse Mac-tips [via de rode knop hieronder].

Groet! Richard 

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip