Leestijd min.

macOS Mojave veilig updaten 

macOS Mojave veilig updaten zonder per ongeluk macOS Catalina of mac OS Big Sur te installeren.

geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher
ge-update op 28 april 2021

Werk je al een tijdje met macOS Mojave? En wil je [nog] niet upgraden naar macOS Catalina of macOS Big Sur dan moet je voorzichtig zijn met de instelling Software-updates in je Systeemvoorkeuren.

macOS Mojave updaten

Zo kan je zien of je macOS Mojave kan updaten: ga naar het apple-menu > Systeemvoorkeuren... > Software-update

Verwarrend is de opvallende knop 'Werk nu bij'.

Let op: daar MOET JE NIET OP KLIKKEN. Dan wordt namelijk de installatie van macOS Catalina gestart. Dat wil je niet, want je wil alleen macOS Mojave updaten. Voor sommige Mac gebruikers een onduidelijke situatie, vandaar even dit bericht 😉 

Wil je een hoger besturingssysteem? 

Controleer dan eerst of je programma's blijven werken. 

Alle programma's moeten 64-bits zijn in macOS Catalina of hoger. In mijn blog wat is 64-bit en voorbereiden naar macOS Catalina en voorbereiden naar macOS Big Sur leg ik hierover wat meer uit.

macOS Mojave updaten

Als je klikt op de blauwe tekst 'Meer info...' zie je om welke updates het gaat. 

Je kan dan ook zien of het om updates gaat waarna je Mac opnieuw moet worden opgestart. Weet dan dat je even tijd vrij moet maken om zo'n update te voltooien. Dit kan ongeveer 15 - 35 minuten duren.

Verder wijst alles voor zich.

Zie ook onderstaande video waarin ik laat zien hoe je veilig macOS Mojave kan bijwerken:

Succes!
Richard Pijs
Mac Expert & Apple Teacher

💡 Het is niet verplicht om te upgraden naar macOS Catalina of macOS Big Sur. Apple houdt haar oudere systemen nog steeds up-to-date. Dus ook met macOS Mojave zit je veilig. Heb je een iPhone dan hoef je ook niet bang te zijn, deze blijft nog steeds optimaal werken samen met macOS Mojave. 
⚠️ Oude Adobe pakketten CS5, CS6 werken niet meer met macOS Catalina en macOS Big Sur. Heb je nog een oude versie van Microsoft Office, dan werkt die ook niet meer. Lees hier hoe dat komt en lees hier om te kijken of je toch over kan stappen naar een hoger besturingssysteem met een handige tool, die je waarschuwt of je programma's compatibel zijn.

Handige links:

32-bits programma's werken niet meer ›
Veilig overstappen op macOS Catalina ›
Adobe & Wacom problemen met macOS Catalina


Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip