macOS Mojave veilig updaten zonder macOS Catalina | verbeterjemac

macOS Mojave veilig updaten 

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher

macOS Mojave veilig updaten zonder per ongeluk macOS Catalina te installeren.

Werk je al een tijdje met macOS Mojave? En wil je [nog] niet upgraden naar macOS Catalina dan moet je voorzichtig zijn met de instelling Software-updates in je Systeemvoorkeuren.

macOS Mojave gebruikers kunnen pas zien of er een update klaarstaat via Systeemvoorkeuren > 'Software-update'. 

In het venster Software-update staat heel opvallend de knop 'Werk nu bij'. ⚠️Let op: daar MOET JE NIET OP KLIKKEN. Dan wordt namelijk de installatie van macOS Catalina gestart. Dat wil je niet, want je wil alleen macOS Mojave updaten. Voor sommige Mac gebruikers een onduidelijke situatie, vandaar even dit bericht 😉 

Daaronder staat dat er andere updates beschikbaar zijn. Die gaan namelijk over je huidige systeem [macOS Mojave]. Als je klikt op de blauwe tekst 'Meer info...' zie je om welke updates het gaat. 

Je kan dan ook zien of het om updates gaat waarna je Mac opnieuw moet worden opgestart. Weet dan dat je even tijd vrij moet maken om zo'n update te voltooien. Dit kan ongeveer 15 - 35 minuten duren.

Verder wijst alles voor zich.

Zie ook onderstaande video waarin ik laat zien hoe je veilig macOS Mojave kan updaten:

Succes!
Richard Pijs
Mac Expert & Apple Teacher

💡 Het is niet verplicht om te upgraden naar macOS Catalina. Apple houdt haar oudere systemen nog steeds up-to-date. Dus ook met macOS Mojave zit je veilig. Heb je een iPhone dan hoef je ook niet bang te zijn, deze blijft nog steeds optimaal werken samen met macOS Mojave. 
⚠️ Oude Adobe pakketten CS5, CS6 werken niet meer met macOS Catalina. Heb je nog een oude versie van Microsoft Office, dan werkt die ook niet meer. Lees hier hoe dat komt en lees hier om te kijken of je toch over kan stappen naar Catalina met een handige tool, die je waarschuwt of je programma's compatibel zijn.
Handige links:
32-bits programma's werken niet meer ›
Veilig overstappen op macOS Catalina ›
Adobe & Wacom problemen met macOS Catalina


​Tips in je mailbox

Ik hoop dat je iets aan deze tip hebt gehad. Ik ben dol op tips uitdelen. Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip. Wil jij ze in je mailbox ontvangen? Meld je aan.

​Iedere iedere week
een super waardevolle
Mac-tip op Facebook

​Iedere iedere week
een super waardevolle
Mac-tip op Instagram

Richard heeft 30 jaar ervaring met Apple Macintosh computers en is gek op films