Download Gratis e-book

Je ontvangt een prachtige PDF met mijn allerbeste Mac-tips

Gratis e-book Mac-tips
Gratis e-book Mac-tips
e-book Mac-tips

Je ontvangt ook elke week een Mac-tip in je mail.
Je e-mailadres is veilig. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Je ontvangt ook

Mac-tips in je mail

Je ontvangt ook wekelijks een waardevolle Mac-tip in je mail. Opzeggen kan op elk moment.

Online masterclasses

Je ontvangt ook regelmatig korting in je mail voor mijn online masterclasses.

Al je Apple-apparaten veilig updaten

Elke keer als Apple een software-update uitbrengt, ontvang je van mij een e-mail met het advies om meteen te updaten of om nog even te wachten.

Back-up tips

Je ontvangt tips uit de praktijk over hoe je back-ups maakt, hoe je iCloud goed instelt en welke valkuilen je moet vermijden.

Wat anderen zeggen

Richard mag zichzelf met recht een Mac-expert noemen. Maar los van het feit dat hij kundig is, is zijn bevlogenheid waarmee hij de dingen doet heel speciaal. In elk stuk van het proces zit "de touch van Richard": de mailtjes, de factuur, de labeltjes, etc. Alles is met liefde verzorgd. Het proces voelt als een soort cadeau, je wordt compleet ontzorgd.

Janna van den Berg

grafisch ontwerper

John Sluyter

Ik was zo blij dat ik Richard heb gevonden om mijn MacBook een "clean up" te geven! Hij heeft het een en ander opgeschoond, virussen verwijderd en dingen rechtgezet - en nu werkt mijn MacBook weer helemaal top! Bedankt Richard ook voor de goede service! 🙌

John Sluijter

den bosch

Richard neemt mijn zorgen weg als het gaat om systeemupdates voor mijn Mac. Hij zorgt ervoor dat alles probleemloos verloopt en controleert of alle hardware nog compatibel is. Ook legt hij dingen graag uit op een heldere manier. Ik kan erop vertrouwen dat mijn Mac weer perfect werkt na zijn hulp.

Marieke Nelissen

illustrator

Mijn allerbeste Mac-tips

Tien gouden-tips die iedere Mac-gebruiker moet weten

e-book Mac-tips

Tipje van de sluier

01.

WhatsApp media importeren

02.

Wachtwoord delen

03.

Time Machine en iCloud Drive

04.

iCloud-foto's back-uppen

05.

Safari zonder reclame

Download mijn e-book met mijn allerbeste Mac-tips

Mac cursus leraar

Over Richard

Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen

Dat doe ik op verschillende manieren. Ik beantwoord vragen die ik per mail krijg. Ik kijk op afstand ‘mee’ op de Mac. Of ik verwelkom je voor een consult bij mij op de studio.


Ik ben ook grafisch ontwerper

Voordat ik in 2015 Verbeterjemac oprichtte, was ik dag en nacht met grafisch ontwerp bezig. Ik maakte posters, flyers, huisstijlen en ander drukwerk voor culturele instellingen. Dat deed ik onder de vlag van FoURPAcK ontwerpers, dat ik in 2000 oprichtte.

Leuk Richard, maar wat heb ik daaraan?

Nou, aanvankelijk dacht ik ‘niet zoveel.’ Maar sommige klanten vinden het fijn dat ik een grafische achtergrond heb. Zo kan ik beter meedenken met klanten die werken met Adobe-programma’s en hen op grond van m’n eigen ervaring adviseren. Dat kan namelijk niet iedereen, ontdekte ik. 


Verder nog iets?

Ik lees elke dag Apple- en tech-blogs (en filmnieuws) met het allerlaatste Apple-nieuws. Zo blijft mijn kennis up-to-date. Ook probeer ik nieuwe functies uit. De beste kennis deel ik op mijn blog en in mijn mail met Mac-tips.

Nog een voordeel: deze opgedane kennis kan ik ‘voordoen’ tijdens een meekijksessie of consult.

Met andere woorden: jij plukt er de vruchten van.


Nieuwsgierig naar mijn ervaringen?

Lees mijn Mac-tips. Dan ontvang je een paar keer per maand een mail van me, waar je als Mac-gebruiker iets aan hebt.

NAAR DE MAC-TIPS


Toch nog meer weten over mij?

Je kunt me volgen op Instagram. Daar zet ik soms iets persoonlijks in mijn stories. Ook geef ik weleens een kijkje achter de schermen en deel ik Mac-tips.

Maar je ziet vooral veel foto’s van blije klanten, omdat ik daar zelf ook heel blij van word.