Verbeter

je Mac,net als

Geholpen door → Richard Pijs
VIP

TESTIMONIAL

Als Macbook gebruiker krijg ik al enige tijd tips van "Verbeterjemac". Vaak zitten daar slimmigheidjes bij die ik als late overschakelaar naar het Apple universum goed kan gebruiken.

Maar toen ik zelf en zonder hulp was overgestapt van Catalina naar Big Sur was er iets heel erg fout gegaan. Plotseling had ik een nieuw volume met Big sur, en een oud, onbruikbaar volume met Catalina, en al mijn programma's.

Dat was te lastig voor mij om dat op te lossen. Dus schreef ik Richard, en kreeg ik supersnel antwoord. Na het plannen van een dagje met mijn vrouw uit in Den Bosch, kon ik een afspraak maken met Richard. 's morgens de Macbook ingeleverd, en dezelfde avond kon ik op mijn opgeschoonde Macbook met Big Sur mijn eigen software weer terugzetten.

Supervriendelijke service, en passant ook nog een probleem met Time Machine opgelost, en vele uren frustratie vermeden. Je merkt aan alles dat Richard weet waarover hij praat, en zijn afspraken vlot nakomt.   Richard, bedankt voor je vlotte en vakkundige service.

P.S. ik heb ooit bij een bekende keten om hulp gevraagd: daar mocht ik mijn macbook inleveren, maar de levertijd was wel méér dan een week...

Met vriendelijke groeten,

Peter van der Lugt

mediator / conflictbemiddelaar bij Just Mediation in Nijkerk

www.justmediation.nl

Verbeter je Mac net als Peter

Peter had problemen na het updaten naar macOS Big Sur.

Zijn Mac liep niet meer lekker. Hij zag een vermelding Apple OSX en Apple OSX - Gegevens in de navigatiekolom (zie afbeelding hieronder).

Peter maakte daarom een afspraak met Verbeterjemac.

Apple OSX - gegevens zichtbaar

1. Twee partities staan in beeld: Apple OSX - Gegevens en Apple OSX. Dit hoort niet. Oplossing: macOS opnieuw installeren


Diagnose

macOS Big Sur was om een of andere reden niet goed geïnstalleerd. Want de twee partities die macOS Big Sur automatisch maakt op de interne schijf waren zichtbaar. Normaal gesproken merk je als gebruiker hier namelijk niets van. De schijf behoort zich te gedragen als 1 partitie (in werkelijkheid heb je twee partities zodat je extra veilig bent. Je gebruikersgegevens staan tegenwoordig gescheiden van de systeemgegevens. Zo kan kwaadaardige software moeilijker bij het systeem. Een handige truc van Apple)

Deze fout is alleen te herstellen door macOS Big Sur vanaf de grond af te installeren. Dat betekent dat de volledige schijf gewist moest worden.

En zo geschiedde.


Schone installatie

Verbeterjemac verzorgde een schone installatie van macOS Big Sur. Inclusief alle beveiligingsupdates en het verbeteren van de Finder.


Extra Privacy

Peter is mediator en is extra zorgvuldig op zijn privacy. Daardoor adviseerde ik FileVault aan te zetten en gebruik te maken van DuckDuckGo als zoekmachine. Niet via de website DuckDuckGo gebruiken maar via de adresbalk van Safari. Die instelling wist Peter niet te zitten dus verzorgde Verbeterjemac dit als extra bonus.

Peter blij, ik blij 😀 

En jij?

Wil jij ook blij gemaakt worden? 🎉
Stuur me gerust een mailtje

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Ha, ik ben Richard

Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen. Dat doe ik op vier verschillende manieren:

1. Kom langs (op de Gruyter Fabriek) 
2. Koop een strippenkaart (voor kleine vragen)
3. Bestel een Meekijksessie (dan hoef je de deur niet uit)
4. Vraag of ik op huis- of kantoorbezoek kom (Den Bosch en omstreken) 

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Meer over mij