Verbeter

je Mac,
net als

Geholpen door → Richard Pijs
VIP

Gekke appjes

Verbeter je Mac net als Ank

Mijn tweede huisbezoek dit jaar was bij Ank & Herman in Den Dungen. Ze werken beide in hun werkkamer met twee iMacs en voor onderweg een MacBook Air uit 2015.

Werkruimte van kunstenaar Ank van Engelen | ankvanengelen.nl

Huisbezoek Den Dungen

Ank belde me op omdat Microsoft Word niet meer goed werkte en om hun iMacs sowieso eens na te kijken, want het was alweer een aantal jaren geleden dat ik dat mocht doen op hun adres.

Beide iMacs liepen op macOS High Sierra en die zijn inmiddels geüpdatet naar macOS Catalina. De MacBook Air is zelfs geüpdatet naar macOS Big Sur. Daarmee zijn alle Macs weer op en top beveiligd.

Hoe zit dat bij jou? Heb jij een veilig macOS? Doe de check

Ank van Engelen en Herman Eshuis en Richard Pijs
Marius van Dokkum
marius van dokkum - oudjes bij een computer

Oudjes

Tussen de iMacs van Ank en Herman hangt een kleurenprintje. 'Zie je daar die oudjes?', zei Ank, 'dat is Herman, haha'. Het is een geinige prent van kunstenaar Marius van Dokkum die veel van dit soort vrij werk maakt ›

Photoshop als stand alone versie

In dezelfde middag, nadat macOS veilig is geüpdatet, werd microsoft 365 gecontroleerd op een goede werking en ook Adobe Photoshop 2019, die Ank via adobe.com stand alone had aangeschaft. Want wist je dat je ook alleen Photoshop kan kopen? Zonder per se alles van Adobe aan te schaffen? 


Gek appje

Na een gesprek over veiligheid op de Mac en op internet, liet Herman weten dat hij een nep whatsapp had ontvangen waarbij dochter Melle vroeg om op een link te klikken. Herman rook onraad en deed niets. Maar de veiligheid van hun digitale gegevens werden meteen in twijfel getrokken. Zou het iets te maken kunnen hebben met een onveilig macOS waar ze al twee jaar mee werkten? 


VPN gekocht

Om het zekere voor het onzekere te nemen besloten we de beste VPN dienst voor je Mac te kopen en deze te installeren op alle macs en iPhone. Met 1 abonnement kan je namelijk 6 apparaten veilig stellen. Ook kregen ze nog wat praktijktips over NordVPN.

Na een hele middag gewerkt te hebben is alles weer bijgewerkt en up to date en is het internet super veilig.

Ank blij ik blij.

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Ha, ik ben Richard Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen. Dat doe ik op vier verschillende manieren:

1. Komt langs (op de Gruyter Fabriek) 
2. Koop een strippenkaart (voor kleine vragen)
3. Bestel een Meekijksessie (dan hoef je de deur niet uit)
4. Vraag of ik op huis- of kantoorbezoek kom (Den Bosch en omstreken) 

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Meer over mij

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}