Leestijd: minuten | Gepubliceerd op 31-05-2021 | update op 10-12-2021, 12:08 uur

De beste VPN voor Mac en iOS. 

macOS Big Sur 11.3 is uit

VPN is belangrijk om openbare wifi-netwerken veilig te maken op je Mac of iPhone. Want anders kunnen jouw waardevolle gegevens ongemerkt worden ingezien door kwaadwillenden. VPN is, onder andere, handig als je internet wilt gebruiken buiten de deur. 

geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs
Mac Expert & Apple Teacher

1 juni 2021 - update 6 december 2021

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network, maar die betekenis mag je snel weer vergeten. Een VPN-verbinding is een beveiligde verbinding tussen jouw apparaat [bijvoorbeeld je iPhone of je MacBook Pro] en het [openbare] internet. Deze versleutelde verbinding komt tot stand door al jouw gegevens die ‘door de lucht gaan’ te versleutelen. Super veilig dus.

Met VPN geactiveerd op je iPhone of laptop kan niemand de gegevens inzien die tussen jou en het internet heen en weer gaan. Al je wachtwoorden blijven dus onleesbaar. 


NordVPN als beste getest

Er zijn veel apps in omloop die een veilige verbinding tot stand kunnen brengen. Je hebt gratis VPN-diensten en betaalde VPN-diensten. Als je meteen goed wilt beginnen, investeer dan in een betaalde VPN-dienst. Dat is het dubbel en dwars waard. 

Ik heb drie VPN diensten getest op mijn Mac. De beste VPN is NordVPN, ik gebruik deze dienst nu al meer dan twee jaar en ben er erg tevreden over. 

NordVPN is een hooggewaardeerde app en gaat enorm secuur met je privacy om, heeft 5400+ VPN-servers wereldwijd, maakt gebruik van dubbele encryptie en er worden geen logbestanden bijgehouden. 


VPN voor je gezin

Als je een abonnement afneemt, mag je deze VPN-dienst gebruiken op 6 apparaten. Dat is fijn, want dan kan je de app installeren op je Mac, je iPhone en op je iPad met dezelfde inloggegevens van je VPN-account. Je kan jouw VPN-account zelfs delen met je gezin, zodat je eventueel ook de wifi-verbinding op de apparaten van je kinderen veilig houdt.

Je koopt op de website van NordVPN gemakkelijk een abonnement  waarna je een NordVPN-account krijgt. Hiermee kan je inloggen via de app NordVPN versie 7, die je kan downloaden via de Mac App Store.

Mac App Store

App-tip

NordVPN voor Mac

Veiligheid

NordVPN

macOS en iOS

VPN op pauze

Heb je problemen met het openen van een bepaalde website? Dan kan NordVPN de boosdoener zijn. In dat geval schakel je NordVPN eventjes uit. 

Klik in de dock op het symbool van NordVPN en kies: pauzeer 5 minuten. 

Je hoeft dan niet meer zelf te onthouden dat je de VPN verbinding weer aan moet zetten. Na 5 minuten wordt de veilige verbinding weer hervat. 

Erg gemakkelijk.

NordVPN voor iOS

Installeer daarna de iOS versie van NordVPN op je iPhone of iPad. Profiteer meteen van een veilige internetverbinding. Ik schrijf volgende week een aanvullend artikel hierover. Hou deze website in de gaten of abonneer je op mijn Mac-tips en krijg deze tip automatisch in je mailbox.

Blijf beschermd op openbare wifi met één druk op de knop

Online niet gevolgd worden

Ik surf een stuk prettiger op internet nu ik weet dat ik moeilijker gevolgd kan worden. Vooral een aanrader als je verbinding moet maken met openbare wifi-netwerken.

— Richard Pijs

groetjes, richard

lees ook

Meer tips voor macOS Big Sur?

Stel macOS Big Sur ietsje beter in met deze instellingen. Zodat je Mac weer ietsje sneller is. Inclusief een verborgen instelling die iedereen moet weten.

Over mij

Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 werkt hij met Apple Macintosh Computers.

Met zijn inmiddels 30 jaar ervaring en waanzinnig grote kennis wijst hij jou de weg in de wereld van Apple.

Meer dan 400 klanten heeft hij ondertussen geholpen. Voor Mac-hulp ben je hier aan het goede adres.

Mac-tips