Leestijd min.

De beste VPN voor Mac en iOS. 

macOS Big Sur 11.3 is uit

VPN is belangrijk om openbare wifi-netwerken veilig te maken op je Mac of iPhone. Want anders kunnen jouw waardevolle gegevens ongemerkt worden ingezien door kwaadwillenden. VPN is, onder andere, handig als je internet wilt gebruiken buiten de deur. 

geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs
Mac Expert & Apple Teacher

1 juni 2021

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network, maar die betekenis mag je snel weer vergeten. Een VPN-verbinding is een beveiligde verbinding tussen jouw apparaat [bijvoorbeeld je iPhone of je MacBook Pro] en het [openbare] internet. Deze versleutelde verbinding komt tot stand door al jouw gegevens die ‘door de lucht gaan’ te versleutelen. Super veilig dus.

Met VPN geactiveerd op je iPhone of laptop kan niemand de gegevens inzien die tussen jou en het internet heen en weer gaan. Al je wachtwoorden blijven dus onleesbaar. 


NordVPN als beste getest

Er zijn veel apps in omloop die een veilige verbinding tot stand kunnen brengen. Je hebt gratis VPN-diensten en betaalde VPN-diensten. Als je meteen goed wilt beginnen, investeer dan in een betaalde VPN-dienst. Dat is het dubbel en dwars waard. 

Ik heb drie VPN diensten getest op mijn Mac. De beste VPN is NordVPN, ik gebruik deze dienst nu al meer dan twee jaar en ben er erg tevreden over. 

NordVPN is een hooggewaardeerde app en gaat enorm secuur met je privacy om, heeft 5400+ VPN-servers wereldwijd, maakt gebruik van dubbele encryptie en er worden geen logbestanden bijgehouden. 


VPN voor je gezin

Als je een abonnement afneemt, mag je deze VPN-dienst gebruiken op 6 apparaten. Dat is fijn, want dan kan je de app installeren op je Mac, je iPhone en op je iPad met dezelfde inloggegevens van je VPN-account. Je kan jouw VPN-account zelfs delen met je gezin, zodat je eventueel ook de wifi-verbinding op de apparaten van je kinderen veilig houdt.

Je koopt op de website van NordVPN gemakkelijk een abonnement  waarna je een NordVPN-account krijgt. Hiermee kan je inloggen via de app NordVPN IKE die je kan downloaden via de Mac App Store.


Gebruik de app NordVPN IKE

Let op: Je kan NordVPN downloaden via de website van Nord. Je kan een iets andere versie downloaden uit de Mac App Store, deze heet NordVPN IKE. Alleen de versie uit de Mac App Store heeft de pauze functie. Bij deze mijn advies om NordVPN IKE voortaan te gebruiken en NordVPN te verwijderen van je Mac.

Mac App Store

App-tip

NordVPN voor Mac

Veiligheid

NordVPN

macOS en iOS

VPN op de automaat

Nog een voordeel van NordVPN IKE: als je verbinding wegvalt, schakelt Kill Switch het internet uit om je privégegevens te beschermen. Meer info

NordVPN voor iOS

Installeer daarna de iOS versie van NordVPN op je iPhone of iPad. Profiteer meteen van een veilige internetverbinding. Ik schrijf volgende week een aanvullend artikel hierover. Hou deze website in de gaten of abonneer je op mijn Mac-tips en krijg deze tip automatisch in je mailbox.

Blijf beschermd op openbare wifi met één druk op de knop

Niet meer volgen

Ik surf een stuk prettiger op internet nu ik onderweg ben en op een wifi-netwerk moet inloggen die ik niet ken.

— Richard Pijs

groetjes, richard

lees ook

Meer tips voor macOS Big Sur?

Stel macOS Big Sur ietsje beter in met deze instellingen. Zodat je Mac weer ietsje sneller is. Inclusief een verborgen instelling die iedereen moet weten.

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip