VIP

20.dec.2021

Verbeter

je Mac net als

Geholpen door → Richard Pijs

MacBook SSD inbouwen 

Verbeter je Mac net als Lieke. 

Lieke heeft een MacBook Pro uit 2012. Helaas was deze MacBook enorm traag. Toen tipte haar vader (ook klant van Verbeterjemac) om contact met mij op te nemen.

In overleg bespraken we de mogelijkheden:

  • SSD inbouwen
  • gegevens-overdracht en
  • meer geheugen inbouwen


Voordat we een afspraak maakten vroeg ik de specificaties van haar Mac. Zie hieronder. Je ziet dat er een SATA Disk in de laptop zit. Helaas is een SATA-schijf de traagste schijf die je kan hebben in je Mac. Dus is een snellere harde schijf een goede keuze: een SSD.

Een SATA Disk is de traagste schijf die er bestaat in de MacBook. Lieke liet deze, heel verstanding, vervangen voor een hele snelle SSD van dezelfde opslaggrootte.

Geheugen inbouwen

De MacBook Pro had slechts 4 GB geheugen geïnstalleerd.

🙈

Dat is veel te weinig om macOS goed op te laten draaien. We besloten om een module van 2 GB te vervangen voor een 8 GB module. Daarmee kwam het geheugentotaal op 10 GB. Een flinke verbetering. (Terwijl de investering niet heel duur was)

In 1 dag klaar

Om 11.00 uur in de ochtend gaf ze haar trage MacBook Pro af en om 16.00 uur in de middag kreeg ze een super snelle MacBook Pro terug. 

⚡️

Om de levensduur te verhogen en kans op dataverlies te beperken kon ze aansluitend kiezen voor Mac onderhoud, dat mocht. 

🛍

Bij het brengen van de Mac werd besproken om ook het Mac Onderhoud af te nemen. Met korting, want Lieke had al een mooie order bij me neergelegd.

MacBook Pro SSD upgrade

Veel sneller

Binnen 1 dag werden al haar documenten, foto’s, wachtwoorden, apps en instellingen overgezet op de interne SSD. De oude harde schijf werd vernietigd, en Liekes MacBook is een stuk sneller en zelfs nog beter gemaakt.

😃

Lieke blij, ik blij.

Hieronder: De oude Specificaties (voor het upgraden)

Hierboven staat de oude configuratie voordat deze Mac werd verbeterd. Heb jij ook een oude MacBook Pro? Vraag gerust een update aan

En jij?

Wil jij ook blij gemaakt worden? 🎉
Stuur me gerust een mailtje

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Hallo, ik ben Richard Pijs. Eigenaar van Verbeterjemac Mac expert & Apple Teacher. Met mijn inmiddels 30 jaar ervaring en waanzinnig grote kennis wijst ik jou de weg in de wereld van Apple. Meer dan 400 klanten heb ik ondertussen geholpen. Voor Mac-hulp ben je hier aan het goede adres. Lees elke week een must-read Mac-tip per e-mail en bezoek Instragram.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10 tips voor een snellere Mac