Update je Mac naar macOS Mojave

Heb je nog een oud besturingssysteem? 

Update dan snel.

Heb jij Mac OS X Yosemite of Mac OS X El Capitan of macOS Sierra of macOS High Sierra?

Bestel dan hier de upgrade naar macOS Mojave (versie 10.14)*

*) Speciaal aanbod voor oudere Macs daarvoor is macOS Catalina of macOS Big Sur vaak te zwaar

Hardwarevereisten


Voor meer informatie over je Mac-model klik je op het Apple symbool linksboven in je scherm en kies je 'Over deze Mac'. De volgende Mac-modellen zijn compatibel met macOS Mojave:
  • MacBook (begin 2015 of nieuwer)
  • MacBook Pro (medio 2012 of nieuwer)
  • MacBook Air (medio 2012 of nieuwer)
  • Mac mini (eind 2012 of nieuwer)
  • iMac (eind 2012 of nieuwer)
  • Mac Pro (eind 2013, medio 2010 en medio 2012 met aanbevolen grafische kaarten met Metal ondersteuning)

Apple ondersteund deze systemen niet meer

  • Mac OS X Yosemite (versie 10.10)
  • Mac OS X El Capitan (versie 10.11)
  • macOS Sierra (versie 10.12)
  • macOS High Sierra (versie 10.13)
macOS updaten is noodzakelijk als je op een oud besturingssysteem werkt. Bovenstaande besturingssystemen zijn niet meer veilig. Apple is gestopt om daarvoor beveiligingsupdates voor uit te brengen. Bron

Enkele Problemen bij een ouder besturingssysteem  kunnen zijn

1. Safari doet het niet


Vaak merk je hier zelf niet zoveel van, dat je niet meer veilig zit. Totdat Safari opeens bepaalde websites niet meer kan openen.
Dat komt omdat Safari niet meer bijgewerkt wordt. De meeste problemen doen zich voor met Safari versie 10 [of ouder]. Zo kan je bijvoorbeeld geen gebruik meer maken van de fotoservice van Albelli. Bron

2. Apple Mail doet het niet


Helaas kan het ook voorkomen dat je opeens geen mail meer kan versturen. Dat heeft dan weer te maken met de veiligheidsprotocollen van je provider in wisselwerking met een [je raad het al] oud mailprogramma.
Jammer genoeg kan je Apple Mail niet los updaten. Dit zit gekoppeld aan je besturingssysteem. Dat betekent dat als je upgrade naar macOS Mojave, je er ook een hoger versienummer van Apple Mail krijgt. 
Sommige providers [zoals Yourhosting] hebben daarom besloten om geen ondersteuning meer te bieden voor gebruikers met een oud macOS. Bron

De oplossing
update je macOS
zo snel mogelijk 

Gebruik je Mac OS X versie 10.13 of ouder dan is het verstandig om zo snel mogelijk te updaten


De oudste versie die nog ondersteund wordt door Apple met beveiligingsupdates is macOS Mojave [versie 10.14] vanaf 1 januari 2021 Bron
Wil je updaten? Maak dan altijd van tevoren een reservekopie van je Mac

Zelf updaten
is lastig


Zelf je macOS updaten is eenvoudig. Maar macOS Mojave laat zich niet zo snel meer zien in de App Store. Dat komt omdat Apple graag haar allerlaatste besturingssysteem onder de aandacht wil brengen: macOS Big Sur. Terwijl je helemaal niet per se deze hoeft te gebruiken. Vooral niet als je een Mac hebt die ouder is dan 4 jaar. De hardware is dan vaak niet optimaal meer om soepel te werken met de nieuwste software.
Daarom kan je bij mij terecht om de update naar macOS Mojave, veilig te laten verzorgen.
Richard Pijs Mac Expert Den Bosch
Op zich is het niet erg om macOS Big Sur te installeren, maar als je nog met een oud besturingssysteem werkt dan heb je waarschijnlijk ook een wat oudere Mac 

macOS Catalina of macOS Big Sur loopt heel traag op een Mac ouder dan 4 jaar. Je kan dan beter een wat ouder besturingssysteem installeren die niet teveel vraagt van je Mac

Een Mac ouder dan 4 jaar wordt over het algemeen als ‘oud’ bestempeldUpdate naar Mojave door Verbeterjemac


Verbeterjemac verzorgt de update naar macOS Mojave op jouw Mac. Snel & Veilig. Vul hieronder je gegevens in dan maken we een afspraak.

Ja, ik wil een macOS update

slechts € 75

🔒 Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om een afspraak met je te maken
Richard Pijs Mac Expert
Wil je liever een ander besturingssysteem geïnstalleerd hebben? Geen probleem. Dat kan je altijd aan mij doorgeven. Ik neem van tevoren contact met je op.

Weer veilig browsen en mailen


Met macOS Mojave [versie 10.14] op jouw Mac blijf je beveiligd met de veiligheidsupdates van Apple en werkt Safari weer naar behoren. Mail werkt weer goed en up-to-date met de laatste eisen van moderne mailservers.

Instellingen behouden


Na de update blijft alles hetzelfde. Je programma's en documenten blijven gewoon op je Mac staan. Alle Apple Software wordt hiermee ge-update. Denk aan Foto's, Contacten, Agenda, Berichten, Safari en Mail.
Alle bladwijzers van Safari blijven behouden*
Als je Mail voor het eerst opent - na de update - dan worden al je mailtjes en de maildatabase bijgewerkt naar de nieuwe versie van Mail. Dit duurt gemiddeld 2 minuten [afhankelijk van hoeveel mailtjes je had bewaard]. Daarna staat alles weer gewoon in Mail alsof er niets is veranderd. 
*) Je moet hiervoor Safari aanvinken in de iCloud-instellingen voordat je gaat updaten. Op dit moment ben ik een e-book aan het schrijven ter voorbereiding van een macOS. Deze zet ik zo snel mogelijk hier neer als gratis download.

© 2021 Verbeterjemac  Mac Hulp in Den Bosch e.o.