Leestijd min.

NordVPN handleiding Mac, zo installeer je VPN. 

macOS Big Sur 11.3 is uit

NordVPN handleiding Mac, zo installeer je VPN gemakkelijk op elke Mac. VPN is belangrijk om openbare wifi-netwerken veilig te maken op je Mac. Vooral belangrijk als je veel buiten de deur werkt.

geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher
3 juni 2021

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network, maar die betekenis mag je snel weer vergeten. Een VPN-verbinding is een beveiligde verbinding tussen jouw Mac en het [openbare] internet. 


Veilig op wifi met je MacBook

Maak jij vaak gebruik van openbare wifi op je MacBook Pro of MacBook Air? Gebruik dan een VPN! Zo weet je zeker dat je gegevens niet afgeluisterd worden.


VPN kan ook op een vaste iMac aan te bevelen zijn als je je identiteit wil verbergen voor privacy redenen.NordVPN handleiding Mac

Mocht jij inmiddels een NordVPN-account hebben aangemaakt, dan kan je hieronder lezen hoe je NordVPN installeert op je Mac.


NordVPN via de App Store

Ik gebruik uitsluitend de versie uit de Mac App Store. Dit is een iets andere, uitgebreidere versie.

LET OP Er bestaan twee verschillende NordVPN apps. Eentje kan je downloaden via de website van Nord en eentje kan je downloaden via de Mac App Store. In dit voorbeeld gebruik ik de versie uit de Mac App Store want deze heeft meer functies en heeft zelfs een pauze-knop. Lees hier waarom een pauze-knop belangrijk is.
NordVPN handleiding Mac

1

Nadat je NordVPN IKE hebt gedownload via de Mac App Store, staat deze app netjes tussen al je andere apps. Dubbelklik erop om NordVPN IKE* te openen.


*Zoals gezegd gebruik ik alleen nog maar NordVPN IKE en gebruik ik NordVPN niet meer. Je download NordVPN IKE in de Mac App Store

NordVPN handleiding Mac

2

Voordat je gebruik mag maken van de VPN-dienst moet je eerst inloggen met je NordVPN-account

NordVPN handleiding Mac

3

NordVPN gebruikt sinds maart 2021 een nieuwe inlogmethode via de website in plaats van via de app. Handig: want zo kan Safari jouw wachtwoord onthouden.

NordVPN handleiding Mac

4

Daarna wil de website weer teruggaan naar de app. Safari geeft een veiligheidsmelding om deze actie toe te staan. Klik op 'Sta toe'

NordVPN handleiding Mac

5

Eenmaal terug naar de app, zie je dat je meteen ingelogd bent en dat je op de knop 'Quick connect' kan klikken. Er wordt dan met de snelste server verbinding gemaakt.

De beste VPN voor Mac en iOS uitgelegd met handleiding.

6

In dit geval wordt er automatisch verbinding gemaakt met server 721 in Nederland. Je kan zelf een ander land kiezen als je dat wilt in de linker navigatiekolom. Dit kan handig zijn om via een video streamingdienst content te tonen die normaal gesproken geblokkeerd wordt.

Websites onbruikbaar

Soms werken linkjes niet goed in Google. Heb je NordVPN aanstaan dan kan het voorkomen dat bepaalde linkjes niet goed werken in Google. Zo los je dat op

NordVPN voor iOS

Installeer daarna de iOS versie van NordVPN op je iPhone of iPad. Profiteer meteen van een veilige internetverbinding. Ik schrijf volgende week een aanvullend artikel hierover. Hou deze website in de gaten of abonneer je op mijn Mac-tips en krijg deze tip automatisch in je mailbox.

Blijf beschermd op openbare wifi met één druk op de knop

Niet meer volgen

Ik surf een stuk prettiger op internet nu ik onderweg ben en op een wifi-netwerk moet inloggen die ik niet ken.

Groet, Richard Pijs

groetjes, richard

lees ook

Meer tips voor macOS Big Sur?

Stel macOS Big Sur ietsje beter in met deze instellingen. Zodat je Mac weer ietsje sneller is. Inclusief een verborgen instelling die iedereen moet weten.

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip