Leestijd min.

Verschil tussen NordVPN en NordVPN IKE uitgelegd. 

macOS Big Sur 11.3 is uit

Verschil tussen NordVPN en NordVPN IKE is minimaal. NordVPN download je via de website van NordVPN en de alternatieve versie NordVPN IKE download je via de Mac App Store. Deze laatste versie heeft fijnere functies.

geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher
1 juni 2021

NordVPN IKE pauze-knop

Als je NordVPN al een tijdje gebruikt en vaak hebt aanstaan is het je misschien weleens opgevallen dat je heel soms verbindingsproblemen ervaart bij bepaalde websites.

Als je in Google klikt op een advertentie die bovenin de zoekresultaten verschijnt kan het weleens gebeuren dat die link niet werkt. Dat komt omdat advertentie-links in Google eerst door een tracker worden gehaald en daarna wordt je naar de daadwerkelijke site gebracht. VPN kan zo’n tracker in de war maken en je blijft dan stranden met een foutmelding in je browser. Niet handig, dus schakel je de VPN uit en probeer je het opnieuw, met succes.

Je moet dan wel in de gaten houden dat je de VPN weer aanzet en daar gaat het vaak mis.

Dan biedt de pauze-knop uitkomst. Want dankzij de pauze-knop hoef jij niet meer bang te zijn dat je de VPN-verbinding vergeet aan te zetten. Dat gebeurd dan automatisch, na de vooringestelde pauze-tijd. Zo kan je met 1 druk op de knop je VPN-verbinding 5 minuten uitschakelen waarna deze automatisch weer wordt hervat. Super handig!

Verschil tussen NordVPN en NordVPN IKE

1

De Pauze-knop is toegankelijk via de menubalk

Gebruik de app NordVPN IKE

Let op: Je kan NordVPN downloaden via de website van Nord. Je kan een iets andere versie downloaden uit de Mac App Store, deze heet NordVPN IKE. Alleen de versie uit de Mac App Store heeft de pauze functie. Bij deze mijn advies om NordVPN IKE voortaan te gebruiken en NordVPN te verwijderen van je Mac.

Dit artikel wordt binnenkort aangevuld met meer uitleg over de verschillen tussen NordVPN en NordVPN IKE.
Mac App Store

App-tip

NordVPN voor Mac

Veiligheid

NordVPN

macOS en iOS

Blijf beschermd op openbare wifi met één druk op de knop

Met VPN is elke wifi-verbinding versleuteld

Nog een handige link: Zo installeer je NordVPN op je Mac

Groet, Richard Pijs

groetjes, richard

lees ook

Meer tips voor macOS Big Sur?

Stel macOS Big Sur ietsje beter in met deze instellingen. Zodat je Mac weer ietsje sneller is. Inclusief een verborgen instelling die iedereen moet weten.

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip