Verbeter

je Mac,net als

Geholpen door → Richard Pijs
VIP

Bestanden beschadigd

Verbeter je Mac, net als Margo Vos, Wijchen

Margo Vos met haar MacBook Pro

Mac Onderhoud en schijf herstel
Margo (afgestudeerd aan het Koning Willem I college, richting: fotografie) werd doorverwezen naar mij om haar laptop een opfrisbeurt te geven. Dat doe ik namelijk met Mac Onderhoud. Een onderhoudspakket voor Macs die goed moeten lopen als je dit gebruikt voor je beroep.

Dagje Den Bosch
Margo kwam uit Wijchen naar Den Bosch en nam ook haar moeder mee om lekker even de stad in te gaan en een Bossche bol te eten. Terwijl ik de hele dag haar Mac onderhanden nam.

Externe schijf hapert
Margo bracht ook haar externe harde schijf mee. Zo’n oranje geval die luistert naar de naam: ‘LaCie rugged’. Die werkte niet meer zo goed: los contact in de usb-c-poort.

Foto’s beschadigd
Na een diagnose van de externe schijf bleek al snel dat de bestandstructuur verkeerd was: ExFat. Een structuur zonder foutcorrectie bij het incorrect verwijderen van de schijf. En laat Margo hier nu net last van hebben door een defecte usb-c-poort op de schijf. Margo meldde dat ze heel veel keren de melding ‘Schijf niet juist verwijderd' heeft gekregen. Resultaat: beschadigde bestanden die nauwelijks te openen zijn op haar schijf.

De schijf was enorm groot: 5 TB met wel 2 TB aan fotoprojecten. Het kostte me drie dagen om alle bestanden veilig te stellen en weer optimaal te kunnen teruggeven aan Margo.

Margo Vos - Fotografie - Wijchen
Margo Vos - Fotografie - Wijchen
Margo Vos - Fotografie - Wijchen
Margo Vos - Fotografie - Wijchen

Veel beter

Wil je ook blij gemaakt worden met je Mac? Maak dan een afspraak

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Ha, ik ben Richard

Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen. Dat doe ik op vier verschillende manieren:

1. Kom langs (op de Gruyter Fabriek) 
2. Koop een strippenkaart (voor kleine vragen)
3. Bestel een Meekijksessie (dan hoef je de deur niet uit)
4. Vraag of ik op huis- of kantoorbezoek kom (Den Bosch en omstreken) 

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Meer over mij