Verbeter

je Mac,net als

Geholpen door → Richard Pijs
VIP

Internet oplossen aan huis

Verbeter je Mac, net als Clazien

Clazien met haar verbeterde iMac

Verbeter je Mac, net als Clazien

Hallo allemaal!
Vandaag wil ik met jullie delen hoe ik de Mac van mijn bestaande klant, Clazien, heb kunnen verbeteren. Een van de beste manieren om je Mac sneller te maken, is door het toevoegen van een externe SSD (Solid State Drive).

Clazien had een iMac die in de loop der jaren langzamer was geworden. Het opstarten van programma's duurde steeds langer en ze wilde graag een oplossing vinden. Ik vertelde haar over het toevoegen van een externe SSD de beste optie was. Zie mijn pagina iMac Speed Pakket

Een externe SSD is een draagbaar opslagapparaat dat veel sneller is dan de traditionele harde schijf. Het is alsof je je Mac een boost geeft, waardoor alles sneller en soepeler werkt. Dus besloten we om er een aan te schaffen.


iMac sneller maken met SSD

Het installeren van de externe SSD was eigenlijk vrij eenvoudig. We hebben de SSD op de iMac aangesloten via de USB-poort en vervolgens geformatteerd voor gebruik met macOS. Daarna hebben we alle bestanden van de interne harde schijf naar de externe SSD gekopieerd. Dit proces duurde even, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die je hebt, maar het was de moeite waard.

Na het voltooien van de installatie merkten we meteen een verschil. De iMac startte veel sneller op en het openen van programma's ging razendsnel. Clazien was erg blij met het resultaat en zei dat haar Mac nu weer als nieuw aanvoelde. Ze kan nu zonder frustratie werken en verliest geen kostbare tijd meer door te wachten op haar computer.


iPad-opslag uitbreiden

iPad opslagcapaciteit uitbreiden

Volle iPad-opslag, zoals je ziet via Instellingen > Algemeen > iPad-opslag

Clazien Pulles liet haar iPad upgraden met een SSD

iPad opslagcapaciteit uitbreiden met een razendsnelle SSD via een usb-c-kabel

Maar we waren nog niet klaar. Clazien had ook een iPad met beperkte opslagruimte. Ze wilde niet alleen haar opslag uitbreiden, maar ook bestanden tussen haar iPad en iMac kunnen overzetten. Dus kochten we een externe SSD voor haar iPad.

Het aansluiten en instellen van de externe SSD op de iPad was ook vrij eenvoudig. We hebben de SSD op de iPad aangesloten met behulp van een usb-c-kabel en vervolgens geformatteerd voor gebruik met iOS. Daarna hebben we de bestanden van de iPad naar de externe SSD overgezet. Nu heeft Clazien alle ruimte die ze nodig heeft op haar iPad en kan ze gemakkelijk bestanden uitwisselen tussen haar apparaten. Ze is erg blij met de oplossing en kan nu met meer gemak haar werk doen.

Het toevoegen van externe SSD's aan zowel de iMac als de iPad van Clazien heeft echt een groot verschil gemaakt in de prestaties van haar apparaten. Ze merkt dat alles veel sneller werkt en ze kan nu efficiënter werken zonder de frustraties van een trage computer.

Het is geweldig om te zien hoe eenvoudige upgrades zoals het toevoegen van een externe SSD een groot verschil kunnen maken in de algehele gebruikerservaring. Als je ook merkt dat je Mac langzamer wordt, overweeg dan zeker om een externe SSD toe te voegen. Het is een relatief goedkope en eenvoudige manier om je computer te verbeteren en weer optimaal te laten functioneren.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal over het verbeteren van de Mac van Clazien. Ik hoop dat het je heeft geïnspireerd om ook stappen te ondernemen om je eigen computer te verbeteren.

Meer info over het sneller maken van je iMac › 

Op mijn speciale webpagina kun je hierover meer lezen, alsmede meteen een afspraak met me maken.

Clazien Pulles liet haar iMac upgraden met een SSD

Mijn welkomstscherm voor Clazien

iPad installeren

Clazien had een mooie iPad Pro met wit toetsenbord-hoes: het Magic Keyboard

Veel beter

Wil je ook blij gemaakt worden met je Mac? Maak dan een afspraak

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Ha, ik ben Richard

Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen. Dat doe ik op vier verschillende manieren:

1. Kom langs (op de Gruyter Fabriek) 
2. Koop een strippenkaart (voor kleine vragen)
3. Bestel een Meekijksessie (dan hoef je de deur niet uit)
4. Vraag of ik op huis- of kantoorbezoek kom (Den Bosch en omstreken) 

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Meer over mij