Verbeter

je Mac,net als

Geholpen door → Richard Pijs
VIP

Mac Onderhoud en updaten

Verbeter je Mac, net als Marloes de Laat, Nijmegen

Samen met grafisch ontwerper Marloes de Laat (marloesdelaat.nl) de werkzaamheden doornemen

Verbeter je Mac, net als Marloes

Vandaag mocht ik Marloes helpen.

Marloes de Laat is een getalenteerde grafisch ontwerper en we kennen elkaar van lang geleden, toen we samen meededen aan GreyTones van de Eindhovense Dutch Design Week. Dankzij mijn nieuwsbrieven zijn we contact blijven houden. Ze vertelde me nog dat ze niet zoveel geeft om nieuwsbrieven, maar dat de mijne de enige is die ze altijd leest. Wauw, mooi compliment.

Ze kwam samen met zoontje Tije helemaal vanuit Nijmegen naar mijn studio in De Gruyter Fabriek voor Mac Onderhoud en een macOS systeemupdate.

Als grafisch ontwerper is Marloes afhankelijk van haar Mac om haar artistieke visie tot leven te brengen. Het is dan ook essentieel dat haar computer in optimale conditie blijft.

complimentje

Marloes de Laat, grafisch ontwerp, Nijmegen

Ik ben niet zo'n fan van nieuwsbrieven, maar die van Verbeterjemac zijn de enige die ik altijd lees.

Marloes de Laat, Nijmegen

Kopje koffie
Voorafgaand aan het onderhouden van de Mac en het uitvoeren van een systeemupdate, dronken we een kopje koffie. Terwijl Tije in zijn tekenboek tekende, vroeg ik haar welke apps gewist mochten worden.

De systeemupdate is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van een computer, omdat het ervoor zorgt dat het besturingssysteem en de software up-to-date zijn. Dit zorgt niet alleen voor een betere prestatie, maar het houdt haar ook beschermd tegen beveiligingsrisico's.

Apple ID
Het updaten van apps uit de Mac App Store ging niet zo soepel. Ze maakte namelijk geen gebruik van een Apple-ID en wist haar wachtwoord niet meer. Daardoor konden de apps uit de App Store niet worden bijgewerkt. Ik stuurde haar een link om haar wachtwoord te resetten, maar daar kwam Marloes niet uit. Dus hebben we er nog een kwartiertje Mac-consult aan vastgeplakt, zodat ik dit samen met Marloes heb uitgezocht en ingesteld.

Naar huis met veel Mac-tips
Voordat Marloes en Tije vertrokken, gaf ik nog wat tips mee over het onderhouden van haar Mac en het belang van regelmatige updates. Ik legde uit hoe ze problemen konden voorkomen en haar computer in topconditie kon houden. Ze was erg dankbaar voor mijn advies en beloofde om in de toekomst terug te komen voor eventuele verdere hulp.

Richard Pijs in gesprek met Marloes de Laat, grafisch ontwerp, Nijmegen

In gesprek met Marloes

Alsjeblieft Marloes, jouw Mac is weer geoptimaliseerd!

Veel beter

Wil je ook blij gemaakt worden met je Mac? Maak dan een afspraak

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Ha, ik ben Richard

Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen. Dat doe ik op vier verschillende manieren:

1. Kom langs (op de Gruyter Fabriek) 
2. Koop een strippenkaart (voor kleine vragen)
3. Bestel een Meekijksessie (dan hoef je de deur niet uit)
4. Vraag of ik op huis- of kantoorbezoek kom (Den Bosch en omstreken) 

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Meer over mij