Verbeter

je Mac
net als

Geholpen door → Richard Pijs
VIP

iMac Speed Pakket

Verbeter je Mac net als Eric

iMac Speed Pakket
Mac Onderhoud

De iMac van vaste klant Eric was traag of zoals Eric het zegt: subcomateus [vrij vertaald: bijna in coma].

Eric vroeg me om raad. Nieuwe kopen is niet nodig, zei ik. Met het vernieuwde iMac Speed Pakket wordt je iMac weer als nieuw.

Of ik dan ook langs wilde komen om de werkzaamheden op Pand 18 uit te voeren, sinds een paar jaar de werkplek van Eric. Mijn eerste kennismaking van Erics werkplek was bij de zoldermannen op de walpoort in 2015.

Nu, 7 jaar later, mag ik weer op werkbezoek komen.

Daar stond zijn iMac. Eric stemde toe. Zijn iMac mocht nog een keer verbeterd worden. Een uitgeleefde iMac. Tenminste als ik het toetsenbord mag geloven.

Versleten. Cijfer-toets 1 deed het niet meer en de Command-toets werkt met een gebroken veersysteem nog amper. Eric typte vroeger [heel vroeger] tijdens het begin van zijn journalistenbestaan op een Remington-typemachine. Dus ja, toen moest je rammen. En ook zijn delicate witte Apple-toetsenbord moest er aan geloven. Bij de zoldermannen lagen er drie in de prullenmand. Eric verslijt ze met bosjes. Mooi verhaal.

Ter plekke heb ik zijn iMac sneller gemaakt en gaf ik Eric tijdbesparende tips hoe je met Spotlight nog beter oude artikelen kan zoeken, waarbij je meer dan één zoekterm kan gebruiken en zelfs woorden kan uitsluiten.

Een week later gaf Eric me een mooie review van zijn inmiddels op-en-top draaiende iMac.

Eric blij, ik blij.

TESTIMONIAL

Richard heeft een maniakale liefde voor en kennis van Macs. Dat heeft veel voordelen. Al verschillende keren heeft hij subcomateuze computers van me weer leven in geblazen. Z'n laatste ingreep: de Mac op m'n werkplek [een oudje uit 2015] flink sneller maken door een SSD te installeren. En passant gaf Richard me ook nieuwe zoektips – altijd handig voor een journalist en schrijver.

— Eric Alink,  Bossche Kroniek

journalist | schrijver | stadschroniqueur van ’s-Hertogenbosch

En jij?

Wil jij ook blij gemaakt worden? 🎉
Stuur me gerust een mailtje

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Richard Pijs is eigenaar van Verbeterjemac Mac expert & Apple Teacher.

Richard leest elke dag de laatste Apple-nieuwtjes en vertelt zijn fans er enthousiast over met een wekelijkse mail. Hij krijgt vaak complimenten over de leerzame inhoud. Soms helpt het bedrijven om dataverlies of vastlopers voor te zijn.

Lees elke week een must-read Mac-tip per e-mail en bezoek zijn Instragram.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}