Verbeter

je Mac
net als

Geholpen door → Richard Pijs
VIP

iMac binnen een dag gemaakt

Verbeter je Mac net als Cynthia Halewijn, Sint-Michielsgestel

Cynthia Halewijn met haar opgeschoonde iMac

Verbeter je Mac net als Cynthia

Werkzaamheden: Mac Onderhoud, iCloud-foto’s back-uppen

De iMac van Cynthia was toe aan een onderhoudsbeurt. Dus maakte ze een afspraak met mij. Tijdens een uitgebreide intake-sessie bespraken we de stappen om haar iMac weer up-to-date en (belangrijker nog) opgeruimder te maken.


Foto’s in de cloud, maar niet gebackt-up-ed

Cynthia liet me haar ongerustheid weten over de kwetsbaarheid van haar kostbare foto’s. Die staan in iCloud, maar een back-up is dan niet mogelijk om te maken (dat las ze vorige week op deze blog van mij). Daarom vroeg ze mij om naast Mac Onderhoud ook een extra reservekopie te maken van haar foto’s. Voor deze klus had ze een externe schijf meegenomen.

Bureaublad opgeschoond

Tijdens de intake startte ik haar iMac op. Dit is belangrijk omdat ik op deze manier de programmamap doorloop met de vraag welke apps gewist mogen worden. Ook kijk ik hoe de bestanden op de Mac worden bewaard. Bij Cynthia stond de helft van haar digitale leven op het bureaublad. Niet verstandig als je een snelle iMac wilt, dan kun je beter je spullen bewaren in de map Documenten.

iMac met te vol bureaublad

Cynthia bewaard alles op haar bureaublad, dat is niet verstandig.

Eindresultaat: Schone Mac met Mac Onderhoud

Eindresultaat: Schone Mac met Mac Onderhoud

Richard en Cynthia Halewijn Mac-consult

Ik hielp Cynthia met het archiveren van iCloud-foto's

Mac-consult

Het aantal foto’s in haar fotobibliotheek telde 63.342 exemplaren plus 932 video’s. Totale opslaggrootte: 220,5 GB (!). Ze kreeg van een andere Mac specialist te horen dat ze veel foto’s moest wissen omdat anders haar hele Mac vastliep. Gelukkig kwam ze bij mij en maakte we een week later een afspraak om samen de iCloud-foto's te archiveren op een externe harde schijf.

Cynthia blij, ik blij.

TESTIMONIAL

Richard is de Mac expert die je iedereen toewenst! 

Via Google ben ik bij Richard terechtgekomen en na een tijdje zijn waardevolle Mac-tips in mijn inbox gekregen te hebben had ik er alle vertrouwen in dat hij me kon helpen mijn Mac weer helemaal up to date te krijgen, op te schonen én een veilige oplossing te vinden voor mijn enorme fotobestand!

Dit heeft hij meer dan perfect gedaan!

Ook heeft hij een paar oude Mac laptops compleet leeg gemaakt zodat ik ze met een gerust hart weg kon doen.

Hij reageert super snel op iedere vraag en legt geduldig alles nog eens uit als je het niet meteen begrijpt. Ook nog super fijne tips gekregen over de mogelijkheid om foto's op een specifieke manier te printen, echt heel, heel blij!

Mijn Mac werkt weer top en is heerlijk opgeruimd! Een aanrader!! Heel veel dank Richard!!

Cynthia Halewijn

Veel beter

Wil je ook blij gemaakt worden met je Mac? Maak dan een afspraak

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Ha, ik ben Richard
Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen.

Dat doe ik op vier verschillende manieren: met een meekijksessie, met een strippenkaart, met een huisbezoek, of je komt langs.

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Lees elke week mijn must-read Mac-tip per e-mail en bezoek mijn Instagram.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}