Leestijd min.

AVG AntiVirus voor Mac 

AVG AntiVirus voor Mac

Wil je weten of jij een virus hebt? Of ben je niet zeker over de veiligheid voor je Mac? Neem dan deze tips door en scan eventueel je Mac op virussen met AVG AntiVirus voor Mac.

Gehackt? 

Twijfel je aan je veiligheid? Zorg dan dat je wachtwoorden veilig zijn en zorg dat je geen malware of andere malafide software op je Mac hebt zitten. Dit laatste controleer je door een anti-virus programma te installeren.

Eén van de beste anti-virus programma's voor de Mac is AVG. Windows-gebruikers moeten hiervoor betalen, maar voor Mac-gebruikers is deze software [nog] gratis.

Na installatie adviseer ik een 'Deep Scan' uit te voeren.

LET OP

AVG AntiVirus geeft soms alarmerende pop-ups. Met bijvoorbeeld de melding dat je onveilig zit in de zin dat je locatie zichtbaar is. Dit is echter niet per se erg. AVG wil dan dat je bij hun een VPN-dienst afneemt zodat ze toch nog aan je kunnen verdienen. VPN is alleen belangrijk als je een laptop hebt en als je vaak op openbare wifi zit. 

--

NB Wil je toch een VPN-dienst afnemen? Dan vind ik NordVPN voor Mac een vele betere dienst. Lees mijn blog over VPN ›

--

Je kan ook nog altijd beslissen om AVG AntiVirus weer van je Mac te verwijderen. En het over een tijdje er weer op te zetten als je routinematig een virusscan wilt doen. 

Soms komt het voor dat je bepaalde websites in Safari niet meer kan bereiken omdat AVG je webverkeer beveiligd. Dit moet je handmatig uitzetten in de voorkeuren van AVG. Ook vinden sommige providers het niet leuk dat je AVG aanzet om mailverkeer te scannen.

ZIGGO

Ziggo heeft laten weten dat ze de scans van AVG markeren als malafide en dat ze het mailverkeer blokkeren van je account. Ziggo stuurt dan een brief om je wachtwoord te resetten. 

--

Voor hulp kan je altijd contact opnemen als je er niet uitkomt.

Download mijn wachtwoordgenerator (PDF) ›
Slimme methode voor het zelf verzinnen van een wachtwoord.


Veilige wachtwoorden 

Internetcriminelen kunnen korte wachtwoorden heel snel kraken. Dan heb ik het over wachtwoorden van 8 karakters lang. Maak liever je wachtwoord wat langer en gebruik speciale tekens. Makkelijk te raden persoonlijke informatie moet je niet gebruiken. Gebruik altijd verschillende wachtwoorden voor elke website en dienst.

Je kan daarvoor een wachtwoordmanager gebruiken zoals 1Password of iCloudsleutelhanger. Beide werken samen met je iPhone en iPad.

Uiteraard moet je zorgen dat je Mac het allerbeste wachtwoord heeft. Want het wachtwoord om je Mac te ontgrendelen is hetzelfde om je iCloudsleutelhanger te ontgrendelen. Ik heb een mooie wachtwoord-generator bedacht om zelf heel gemakkelijk een supersterk wachtwoord te maken. 

Naar de wachtwoord-generator ›


Wachtwoord-beheer 

Sinds iOS 12 en macOS Mojave heeft Apple het wachtwoord-beheer enorm verbeterd. Als je nu inlogt bij een dienst krijg je veel duidelijker te zien of het wachtwoord in je sleutelhanger bewaard is geweest. Ook krijg je meteen hulp bij het instellen van een nieuw wachtwoord. Je kan Apple vertrouwen dat het veilig is
Hopelijk heb je iets aan deze tip gehad? Volgende maand schrijf ik een nieuwe Mac tip. Wil jij ze in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan.

Groet,

Richard

Wachtwoord SPAM. Trap er niet in. Hier is de oplossing.

Deel op Twitter

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip