voorbereiden op iOS 12

Leestijd min.

Voorbereiden op iOS 12
Maak je iPhone en iPad alvast klaar voor deze grote update

In deze maand september brengt Apple het nieuwe iOS 12 uit voor je iPad en iPhone.

Richard Pijs — Mac expert
Let op Voer deze grote update van iOS 12 NIET uit op je iPhone of iPad maar gebruik iTunes.​
💡Naar verwachting komt de update van iOS 12 op dinsdagavond op 18 september rond 19.00 uur uit. Op dat tijdstip is het vaak erg druk op de servers van Apple omdat veel mensen de update meteen gaan installeren. Je kan ook gewoon een dagje wachten of zelfs nog langer, totdat je iPhone of iPad deze update vanzelf aanbiedt.
Hieronder lees je wat je ​kan doen ter voorbereiding op iOS 12

Voorbereiden op iOS 12

  1. Werk je iPhone en iPad bij naar iOS 11. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, dan is het verstandig om dat alvast te doen voordat je iOS 12 gaat installeren.
  2. Maak een back-up. Dit is super belangrijk. Want tijdens het updaten naar een heel nieuw versienummer gaat er weleens wat mis. Het beste is om een iCloud-reservekopie te maken via je iPhone en iPad zelf. En daarna nog een extra reservekopie te maken in iTunes.
  3. Bij het installeren van iOS 12 moet je genoeg ruimte beschikbaar hebben. Dus duik ​even in je instellingen en controleer hoeveel opslagruimte je nog hebt. (Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag). Als je 2 GB vrij hebt moet de update lukken.
  4. Hou je toegangscode, Apple ID en een ander vertrouwd apparaat bij de hand. Tijdens het installeren kan het voorkomen dat je je toestel moet ontgrendelen en later in het update-proces je Apple-ID moet ingeven. Ook kan er dan een inlog-melding komen op een ander apparaat met hetzelfde Apple-ID. 
  5. Update via iTunes, lees hieronder verder...

Naar iOS 12 via iTunes

Het is verstandiger om deze update via iTunes uit te voeren dan een 'over-the-air' ​installatie. Een 'over-the-air' update gebeurd geheel zelfstandig op je iPhone en iPad maar kan veel in de war schoppen tijdens ​dit intense installatieproces. Omdat het om een heel nieuw versienummer gaat is het beter om de update te draaien ​via iTunes op je Mac.
Sluit je iPhone / iPad via de lighting-usb-kabel aan op je Mac en start iTunes.
 Druk op je iOS-apparaat linksboven in het iTunesvenster. Druk op 'Zoek naar Update' en volg de scherminstructies. 


Hopelijk heb je iets aan deze tip gehad? Volgende maand schrijf ik ​een nieuwe Mac tip. Wil jij ze in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan.
Groet,

Richard

Deel deze tip met anderen (waardeer ik zeer)

Voorbereiden op iOS12 in 5 stappen. #iOS12

Deel op Twitter

Vind mijn Facebookpagina leuk

Met elke week een super waardevolle Mac-tip

Richard Pijs, Mac expert | Mac hulp den bosch
Richard heeft 30 jaar ervaring met Apple Macintosh computers, hij is gek op cultfilms, gadgets en is Mac addict van het eerste uur.

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip