Verbeter

je Mac
net als

Geholpen door → Richard Pijs
VIP

Alles in de cloud, maar toch een volle harde schijf

Verbeter je Mac net als Gwen

Gwen heeft anderhalf jaar een MacBook Pro (bouwjaar 2019), maar nog nooit onderhouden. De interne schijf is 251 GB groot en minder dan 10% is nog vrij. Das niet goed. Er mag veel vanaf. Maar hoe doe je dat als je werkt in de Google Drive? Dan mag je Mac toch niet vol raken? 

Google Drive en toch een volle Mac

Mac Onderhoud lost het op. De hele Mac wordt tot de millimeter nagekeken en Gwens verstopte Mac was ineens geen raadsel meer. Adobe After Effects had meer dan 150 GB aan media-cache-bestanden bewaard. Dat is meer dan de helft van de volledige opslag op haar Mac.

maak meer opslagruimte vrij op de Mac


Adobe Media-cache-bestanden

Gwen had geen idee, en logisch ook. Instellingen om AE te temmen zijn goed verstopt. Want cache-bestanden van Adobe regel je met Adobe Bridge. De hub voor alle media van de Creative Cloud. Zo blijkt maar weer, na het lezen van dit hulpdocument.

Gwen Goevaerts — Creatie maakt alles
Gwen Goevaerts — Creatie maakt alles

60% vrije opslagruimte erbij

Inmiddels is de Adobe-cache geleegd, zijn er nog zo’n kleine 9 GB aan restanten en rommel uit haar macOS verwijderd en is de efficiëntie verbeterd van de Finder. Gwen bracht een razendsnelle Samsung T5 SSD mee om haar Time Machine op te configureren. Deze doet nu dienst als reservekopie-schijf voor twee laptops (eentje van haarzelf en eentje van haar werk).

Gwen kreeg een keurig rapport en advies hoe ze haar Mac leeg en fris kan houden.

Gwen blij, ik blij.

Gwen Goevaerts — Creatie maakt alles

En jij?

Wil jij ook blij gemaakt worden?
Stuur me gerust een mailtje

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Richard Pijs is eigenaar van Verbeterjemac Mac expert & Apple Teacher.

Richard leest elke dag de laatste Apple-nieuwtjes en vertelt zijn fans er enthousiast over met een wekelijkse mail. Hij krijgt vaak complimenten over de leerzame inhoud. Soms helpt het bedrijven om dataverlies of vastlopers voor te zijn.

Lees elke week een must-read Mac-tip per e-mail en bezoek zijn Instragram.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}