Verbeter

je Mac
net als

Geholpen door → Richard Pijs
VIP
Judith Boom

• iMac nakijken

• iMac versnellen  

• InDesign sneller 

• Veiligheid bijwerken 

• macOS updaten    

• Nazorg

De iMac van Judith was traag. Ze werkt bij Bondgenoot en partners in Culemborg en maakt wenskaarten. InDesign was traag en zelfs het openen van documenten duurt lang.

De iMac werd steeds trager en trager.


iMac Speed Pakket

Judith maakte meteen een afspraak met Verbeterjemac en koos voor het iMac Speed Pakket. Een goede keuze, want haar iMac loopt weer als een speer.


Wat is het Speed Pakket?

De iMac wordt sneller gemaakt door op te starten vanaf een SSD. Daardoor wordt je iMac 12× sneller en dat merk je.

De iMac van Judith had een SATA-schijf die door het vele gebruik was versleten. Met trage opstarttijden en lange wachttijden bij het openen van InDesign documenten als gevolg.

iMac 21,5-inch, 2017
SATA-schijf iMac

Een SATA-schijf is de meest trage [en goedkoopste] schijf in een iMac. Deze is vaak na 4 jaar versleten en er treed dan vertraging op in de werking van je Mac.

Wat zit er in het Speed Pakket?

Het Speed Pakket is onderverdeeld in 3 belangrijke fases:

1. Gegevens overdracht
2. Updaten macOS
3. Schoonmaken Mac Onderhoud

Eerst wordt alles, maar dan ook echt alles, van de versleten interne harde schijf van de iMac overgezet op de supersnelle SSD. Daarna wordt ingesteld dat de iMac voortaan opstart vanaf de SSD.

Updaten macOS 

De werking van apps wordt gecontroleerd en indien nodig wordt het macOS bijgewerkt tot de laatste versie. Dit betekent niet automatisch dat er de allernieuwste macOS wordt geïnstalleerd. Liever niet zelfs. Want daardoor kan de iMac trager worden. Er wordt alleen gekeken of het huidige macOS bijgewerkt kan worden met beveiligingsupdates.

Schoonmaken Mac Onderhoud

Softwarematig wordt de hele iMac tot op de millimeter onderzocht op rommel en onnodige restanten die het systeem traag maken. Dit gebeurd met Mac Onderhoud. Want alles is namelijk overgezet op de SSD, ook alle rommel.

Je krijgt je iMac niet alleen sneller terug, ook softwarematig wordt alles perfect afgesteld voor een goede werking en dat merk je.

Lange termijn 

Optioneel kun je nog kiezen om trim te activeren. Dat is een methode om de SSD gezond te houden. Meer info ›

Nazorg

Nadat alles goed is afgesteld en ingesteld kwam Judith de iMac ophalen. Een dag later belde ze op dat haar bestanden onvindbaar waren. Telefonisch kon er meteen uitgelegd worden hoe ze e.e.a. kon vinden en loopt alles als een trein.


Judith blij, ik blij.

Judith met iMac

En jij?

Wil jij ook blij gemaakt worden? 🎉
Stuur me gerust een mailtje

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Richard Pijs is eigenaar van Verbeterjemac Mac expert & Apple Teacher.

Richard leest elke dag de laatste Apple-nieuwtjes en vertelt zijn fans er enthousiast over met een wekelijkse mail. Hij krijgt vaak complimenten over de leerzame inhoud. Soms helpt het bedrijven om dataverlies of vastlopers voor te zijn.

Lees elke week een must-read Mac-tip per e-mail en bezoek zijn Instragram.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}