Leestijd min.

Trackpad verbinding verbroken op je Mac

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher update 27 januari 2021

Magic trackpad verbinding verbroken met je Mac? Even resetten en je kan weer verder. 

Trackpad op de Mac verbroken? Of heb je problemen met het verbinden van je Trackpad? Dan twee dingen doen. 

Ik adviseer eerste de makkelijke oplossing: zet bluetooth 10 seconden uit op je Mac. Als je daarna de bluetooth weer aanzet wacht je totdat de trackpad verbinding maakt en werk je weer verder.

Mocht je na een tijdje toch weer de melding krijgen 'verbinding verbroken' dan kan je een wat rigoureuzere stap nemen: namelijk je apparaat uit de instellingen halen en weer als nieuw toevoegen.

In bovenstaande video leg ik uit hoe je dat doet.  

💡Je bluetooth-voorkeuren kan je bereiken via het Apple-menu  > Systeemvoorkeuren > Bluetooth.
Trackpad verbinding verbroken

Trackpad resetten

Als de verbinding van je Magic trackpad verbroken is, kan je deze herstellen via de Bluetooth-instellingen. Soms is dit hardnekkig op te lossen en moet je de koppeling helemaal resetten, zoals in bovenstaande video is te zien. Mocht dat zelfs niet werken. Probeer dan je trackpad te koppelen via de lightning-kabel [ook wel bekend als het oplaadkabeltje]. Hiermee herstel je automatisch de koppeling van je trackpad en je Mac. 

Succes!

Trackpad verbinding verbroken

Toetsenbord resetten

Bovenstaande is ook van toepassing als je bluetooth-toetsenbord verbindingsproblemen heeft. Zie je onverwachts dat je Mac toetsenbord verbroken is? Dan kan je hetzelfde proberen als hierboven is omschreven maar dan voor je toetsenbord.

Als je een bluetooth-toetsenbord hebt met een lighting-poort [dus zonder batterijen] dan kan je ook je toetsenbord een dagje bekabeld gebruiken met de lightning-kabel.

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip