Verbeter

je Mac
net als

Geholpen door → Richard Pijs
VIP

TESTIMONIAL

Mijn Mac mini bleef bij het opstarten hangen, nadat ik zelf e.e.a. had geprobeerd wat niet hielp werd het tijd om er een expert bij te halen. Het was dat óf een nieuwe Mac aanschaffen. Ik zocht online naar een betrouwbaar adres en dan liefst in de buurt. Ik kwam bij Richard op de website en was verbaasd dat ik nooit eerder van zijn bedrijf had gehoord, zo dichtbij! Ik las veel positieve reviews. Een afspraak werd gemaakt en de opties besproken. Zo wist ik duidelijk waar ik aan toe was. Ondanks dat het best spannend was om mijn Mac achter te laten (met zo veel documenten, foto’s, gegevens etc) had ik er het volste vertrouwen in dat het goed zou komen. De volgende dagen hield Richard mij via app-jes goed op de hoogte hoe het ging. En gelukkig kreeg hij de boel weer werkend! Ik ben dus ontzettend blij en dankbaar, Richard is een echte vakman en geeft oprecht advies, je weet waar je aan toe bent. Heb je ook iets met jouw Mac? Niet verder zoeken of twijfelen, gewoon meteen hierheen bellen!

— Marieke Anthonisse, Berlicum

www.zakenmam.nl

Marieke Anthonisse

Mac mini start niet op

Verbeter je Mac net als Marieke

Gegevensoverdracht
Mac Onderhoud

Mac mini start niet meer op. Zwart beeld. De voortgangsbalk blijft hangen tijdens het opstarten.

Marieke belde me op met de vraag of ik dit kon fixen en belangrijker nog of ik haar data nog kon redden.

Opstarten loopt vast

Na een interne diagnose bleek dat de harde schijf van de Mac mini beschadigd te zijn waardoor het opstartproces stuk was. Je kan dan helemaal niets meer. Je Mac start niet meer op en al je bestanden zitten achter slot en grendel. Niet zo fijn.

Data hersteld

Gelukkig heeft Verbeterjemac de Mac mini helemaal hersteld. Alle data is op een externe schijf gezet die Marieke meenam op verzoek van Richard.

Daarna is er veel getest om de Mac mini weer te laten opstarten met behoud van alle data. Want dat vraagt enorme zorgvuldigheid.

Schone installatie macOS

De inhoud van de Mac mini is volledig overgezet naar de externe schijf. Daarna is de interne schijf van de Mac mini geformatteerd. Waarna een schone installatie van macOS is gedraaid waarna handmatig de thuismap is teruggezet. Bijkomstige schade: alle apps die niet van Apple zijn mogen opnieuw geïnstalleerd worden met de juiste licenties. Zoals Office 365.

E-mail terug via IMAP

Alle e-mailberichten zijn ook gewist maar omdat Marieke een IMAP-account heeft komen alle e-mailberichten weer automatisch terug in haar e-mailprogramma.

E-mail hersteld

De mails die ze op haar Mac had bewaard zijn verloren (dus niet in haar IMAP). Daarvoor is ze inmiddels teruggekomen en alle mails staan weer netjes in haar mail-programma. Dankzij een slimme ingreep is dit klusje geslaagd.

Marieke blij, ik blij 🎉

Marieke Anthonisse (zakenmam)
Marieke Anthonisse (zakenmam)

En jij?

Wil jij ook blij gemaakt worden? 🎉
Stuur me gerust een mailtje

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Ha, ik ben Richard
Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen.

Dat doe ik op vier verschillende manieren: met een meekijksessie, met een strippenkaart, met een huisbezoek, of je komt langs.

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Lees elke week mijn must-read Mac-tip per e-mail en bezoek mijn Instagram.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}