Verbeter

je Mac,net als

Geholpen door → Richard Pijs
VIP

Mac mini installatie

Verbeter je Mac, net als Janna van den Berg, Den Bosch

Janna (studiojvdb.nl) met haar nieuwe Mac mini

Verbeter je Mac, net als Janna

Na mijn zomervakantie had ik het genoegen om Janna te helpen met haar nieuwe Mac mini. We kennen elkaar nog van de kunstacademie (ze studeerde af in 1996 en ik in 1997) en we hebben elkaar weer ontmoet in de Gruyter Fabriek. Daar heb ik mijn bedrijfje 'Verbeterjemac' en zij heeft haar ontwerpstudio.

Janna werkt als zzp'er alleen op een Mac. Ze heeft een iMac en een MacBook Pro (voor onderweg en om naar klanten mee te nemen als ze iets gaat presenteren). Deze machines zijn aan vervanging toe, want na zes jaar loopt het niet meer zo fijn.

Op eigen houtje kocht ze een Mac mini en een extern scherm. Ik had de eer om dit om te bouwen naar een volledig werkstation voor haar ontwerpwerk.

Janna wilde geen risico nemen en nam bij mij van tevoren een uitvoerige intake af. Wat kan er allemaal misgaan? En wat is de beste volgorde van aanpak? Want er komt immers een gloednieuwe Mac in haar Apple-ecosysteem terecht. Na een kopje koffie en drie kwartier later besloten we in fases te werken.

Fase een: haar Mac mini van de grond af opbouwen met Adobe Creative Cloud, Microsoft 365, e-mail, Dropbox en iCloud Drive. We hadden wat problemen met haar Gmail, maar dat was na een kleine storing binnen een half uur opgelost.

Einde dag kwam Janna haar nieuwe Mac ophalen, volledig ingericht en klaar om te gebruiken. Met mijn hulp heeft Janna een Mac mini die haar ontwerpwerk ondersteunt en haar Apple-ecosysteem verrijkt. Verbeter je Mac, net als Janna!

Welkomscherm

Welkomstscherm voor Janna 🙂

Mac mini installeren

macOS Ventura installatie op Mac mini

Mac mini en LG 4K monitor

Mac mini + Lacie + monitor van Janna

Mac mini en LG 4K monitor

Inclusief rapport van de werkzaamheden

Janna van den Berg

Richard mag zichzelf met recht een Mac-expert noemen. Maar los van dat hij kundig is, is zijn bevlogenheid waarmee hij de dingen doet heel speciaal. In elk stuk van het proces zit "de touch van Richard": de mailtjes, de factuur, de labeltjes etc. alles is met liefde verzorgd. Het proces voelt als een soort cadeau, je wordt compleet ontzorgd.


Veel beter

Wil je ook blij gemaakt worden met je Mac? Maak dan een afspraak

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Ha, ik ben Richard

Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen. Dat doe ik op vier verschillende manieren:

1. Kom langs (op de Gruyter Fabriek) 
2. Koop een strippenkaart (voor kleine vragen)
3. Bestel een Meekijksessie (dan hoef je de deur niet uit)
4. Vraag of ik op huis- of kantoorbezoek kom (Den Bosch en omstreken) 

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Meer over mij