iPhone mail wissen met 1 klik

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • iPhone mail wissen met 1 klik

Leestijd min.

​iPhone mail wissen
​met 1 klik

iphone mail wissen met 1 klik

iPhone ​mail wissen met 1 klik was heel kort een functie in iOS maar is verwijderd. Met dit trucje kan het ook.

Richard Pijs — Mac expert
Let op deze truc niet gebruiken als je IMAP mail gebruikt want dan ben je al je mail kwijt.
​​Deze truc is alleen handig als je POP-mail hebt op je iPhone. POP-mail wordt op elk apparaat apart beheerd. Dus kan je dit met een gerust hart wissen op je iPhone.
Dit trucje gebruik ik inmiddels dagelijks.
Ik gebruik mijn Mac en mijn iPhone om mail op te halen. Helaas zit er op de iPhone geen spam-filter, waardoor ik een onoverzichtelijke inbox heb. Daarom wis ik regelmatig mijn mail op mijn iPhone. Dankzij dit trucje gaat dat heel gemakkelijk.
​Mijn Mac haalt dezelfde mail op haar beurt gewoon binnen. Dus ik raak niets kwijt en blijf zo overzicht houden op mijn iPhone. 
💡 ​Heb je POP-mail op je iPhone? Zie dan in bovenstaande video een trucje, hoe je dit kan wissen met 1 druk op de knop.​

​Mail wissen met 1 klik

Bovenstaande video laat heel duidelijk zien hoe je dit doet. Het vergt even oefening, waar je op moet drukken.

 1. ​Open het standaard Mail-programma op je iPhone
 2. ​Open de map 'Alle inkomende' (als je net zoals ik maar 1 mailaccount hebt. Anders ga je naar de inkomende map van het account waarvan je alle mail wil wissen)
 3. Klik rechtsboven op 'Wijzig'
 4. Selecteer het eerste bericht
 5. Druk onder in het midden op de knop 'Verplaats' en houd deze vast
 6. ​Terwijl je deze knop vasthoud de-selecteer je het vinkje van het eerste bericht
 7. Laat de knop 'Verplaats' los
 8. Je krijgt nu te zien hoeveel mail er geselecteerd is [dit zijn wonder boven wonder al je mailtjes terwijl je niets had geselecteerd, een vreemd fenomeen, maar het werkt]
 9. Druk op 'Prullenmand'. Al je mail wordt nu verplaatst naar de prullenmand.
 10. Let op. Je keert nu terug naar het overzicht 'Alle inkomende' en ziet de melding 'Geen e-mail' staan. Je moet nu even wachten tot het draai-wieltje linksboven [naast het wifi-symbool] uitgedraaid is. Dit is belangrijk omdat je iPhone de wijzigingen moet doorgeven aan je internetprovider. Mocht je te snel je mailprogramma sluiten dan heb je kans dat je mail niet verplaatst werd.
geen e-mail iphone


Hopelijk heb je iets aan deze tip gehad? Volgende maand schrijf ik ​een nieuwe Mac tip. Wil jij ze in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan.
Groet,

Richard

Deel deze tip met anderen (waardeer ik zeer)

iPhone mail wissen met 1 klik!

Deel op Twitter

Vind mijn Facebookpagina leuk

Met elke week een super waardevolle Mac-tip

Richard Pijs, Mac expert | Mac hulp den bosch
Richard heeft 30 jaar ervaring met Apple Macintosh computers, hij is gek op cultfilms, gadgets en is Mac addict van het eerste uur.

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip