iPhone app switcher | verbeterjemac

iPhone app switcher

november 2020

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher

Zo ga je heel snel naar je vorige app. Vanaf de iPhone X heb je geen fysieke homeknop meer. Hoe schakel je dan naar je vorige app? 

De fysieke homeknop heeft plaatsgemaakt voor een horizontale streep onderin het scherm. Soms vind ik het zelfs vervelend dat die streep er staat maar je kan er een heel leuk trucje meedoen. 

iPhone tip

 iPhone-tip
van de maand

iPhone tip van de maand

App kiezer — sleep streep naar rechts


Hiermee wissel je razendsnel naar de vorige app die je gebruikte. Ik vind die horizontale streep onderin je iPhone interface maar wennen. Oké, ik weet dat er geen fysieke homeknop op je iPhone zit [sinds iPhone X] en dat je dus maar moet wennen aan deze 'horizontale streep' [zo noem ik 'm maar even in gebrek aan een betere benaming]. Maar toch is het handig. In ieder geval om naar je vorige app te gaan. Want dan veeg je de streep gewoon naar rechts.

Soms werkt het ook andersom: veeg naar links om de vorige app te zien. Handig als je bijvoorbeeld een stukje tekst moet kopiëren uit bijvoorbeeld je Notities naar Safari.

Probeer die streep maar eens zachtjes naar rechts te vegen/slepen dan zie je meteen wat ik bedoel.

Maandelijks plaats ik 1x per week Apple tips op mijn Instagram. Met de vaste rubrieken iPhone-tip, Mac-tip, App-tip en een sneltoets. Voor degene die geen Instagram hebben kan je ze ook hier lezen. Doe er je voordeel mee.

Ongelooflijke Mac-tips op Instagram


Meer tips

Groet! Richard 

Tips in je mailbox

Ik hoop dat je iets aan deze tip hebt gehad. Ik ben dol op tips uitdelen. Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip. Wil jij ze in je mailbox ontvangen? Meld je aan.

Iedere iedere week
een super waardevolle
Mac-tip op Facebook

Iedere iedere week
een super waardevolle
Mac-tip op Instagram

Richard heeft 30 jaar ervaring met Apple Macintosh computers is ook grafisch ontwerper en is gek op films