Leestijd: minuten | Gepubliceerd op 09-11-2020 | update op 05-01-2021, 22:59 uur

iPhone app switcher

november 2020

Snel wisselen van app op je iPhone X 

Vanaf de iPhone X heb je geen fysieke homeknop meer. Hoe schakel je dan naar je vorige app? 

iPhone tip van de maand
geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher
01 dec 2020 | ge-update op 3 januari 2021

De fysieke homeknop heeft plaatsgemaakt voor een horizontale streep onderin het scherm. Soms vind ik het zelfs vervelend dat die streep er staat maar je kan er een heel leuk trucje meedoen. 

App kiezer — sleep streep naar rechts


Hiermee wissel je razendsnel naar de vorige app die je gebruikte. Ik vind die horizontale streep onderin je iPhone interface maar wennen. Oké, ik weet dat er geen fysieke homeknop op je iPhone zit [sinds iPhone X] en dat je dus maar moet wennen aan deze 'horizontale streep' [zo noem ik 'm maar even in gebrek aan een betere benaming]. Maar toch is het handig. In ieder geval om naar je vorige app te gaan. Want dan veeg je de streep gewoon naar rechts.

Soms werkt het ook andersom: veeg naar links om de vorige app te zien. Handig als je bijvoorbeeld een stukje tekst moet kopiëren uit bijvoorbeeld je Notities naar Safari.

Probeer die streep maar eens zachtjes naar rechts te vegen/slepen dan zie je meteen wat ik bedoel.

Elke week plaats ik een waanzinnige Mac-tip op Instagram. Voor degene die geen Instagram hebben, plaats ik ze ook nog een keer hier op mijn website, tussen mijn grotere artikelen/Mac-tips. Je kan ze gemakkelijk filteren via de tag 'insta'.

Ongelooflijke Mac-tips op Instagram


Meer tips

Groet! Richard 

Abonneer je op waanzinnige Mac-tips

Ik hoop dat je iets aan deze tip hebt gehad. Ik ben dol op tips uitdelen. Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip. Abonneer je om ze in je mailbox te ontvangen. Je krijgt er meteen een mooi e-book bij.

Iedere iedere week
een super waardevolle
Mac-tip op Facebook

Iedere iedere week
een super waardevolle
Mac-tip op Instagram

Richard heeft 30 jaar ervaring met Apple Macintosh computers is ook grafisch ontwerper en is gek op films

Over mij

Richard Pijs

Richard is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 werkt hij met Apple Macintosh Computers.

Met zijn inmiddels 30 jaar ervaring en waanzinnig grote kennis wijst hij jou de weg in de wereld van Apple.

Meer dan 400 klanten heeft hij ondertussen geholpen. Voor Mac-hulp ben je hier aan het goede adres.

Mac-tips