Leestijd min.

iPhone app switcher

november 2020

Snel wisselen van app op je iPhone X 

Vanaf de iPhone X heb je geen fysieke homeknop meer. Hoe schakel je dan naar je vorige app? 

iPhone tip van de maand
geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher
01 dec 2020 | ge-update op 3 januari 2021

De fysieke homeknop heeft plaatsgemaakt voor een horizontale streep onderin het scherm. Soms vind ik het zelfs vervelend dat die streep er staat maar je kan er een heel leuk trucje meedoen. 

App kiezer — sleep streep naar rechts


Hiermee wissel je razendsnel naar de vorige app die je gebruikte. Ik vind die horizontale streep onderin je iPhone interface maar wennen. Oké, ik weet dat er geen fysieke homeknop op je iPhone zit [sinds iPhone X] en dat je dus maar moet wennen aan deze 'horizontale streep' [zo noem ik 'm maar even in gebrek aan een betere benaming]. Maar toch is het handig. In ieder geval om naar je vorige app te gaan. Want dan veeg je de streep gewoon naar rechts.

Soms werkt het ook andersom: veeg naar links om de vorige app te zien. Handig als je bijvoorbeeld een stukje tekst moet kopiëren uit bijvoorbeeld je Notities naar Safari.

Probeer die streep maar eens zachtjes naar rechts te vegen/slepen dan zie je meteen wat ik bedoel.

Elke week plaats ik een waanzinnige Mac-tip op Instagram. Voor degene die geen Instagram hebben, plaats ik ze ook nog een keer hier op mijn website, tussen mijn grotere artikelen/Mac-tips. Je kan ze gemakkelijk filteren via de tag 'insta'.

Ongelooflijke Mac-tips op Instagram


Meer tips

Notities beveiligen op je Mac en iPhone
WWDC 21 bomvol Apple software-updates
Verschil tussen NordVPN en NordVPN IKE

Groet! Richard 

Abonneer je op waanzinnige Mac-tips

Ik hoop dat je iets aan deze tip hebt gehad. Ik ben dol op tips uitdelen. Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip. Abonneer je om ze in je mailbox te ontvangen. Je krijgt er meteen een mooi e-book bij.

Iedere iedere week
een super waardevolle
Mac-tip op Facebook

Iedere iedere week
een super waardevolle
Mac-tip op Instagram

Richard heeft 30 jaar ervaring met Apple Macintosh computers is ook grafisch ontwerper en is gek op films

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip