Verbeter

je Mac,
net als

Geholpen door → Richard Pijs
VIP

Data herstel MacBook Pro

Verbeter je Mac, net als Aedith Hagenaar, Amstelveen

Aedith Hagenaar (sunshineforthesoul.com) met haar iMac, daarna mocht ik haar MacBook Pro redden

Verbeter je Mac, net als Aedith

Aedith belde me op of ik haar MacBook kon redden. Deze was zojuist vastgelopen tijdens een update van macOS. Het was een zeldzaam geval: batterij en stroom vielen midden in de update weg, waardoor de Mac niet meer kon worden opgestart. De helpdesk van Apple Care vertelde Aedith dat ze haar konden helpen als ze haar Mac zou wissen en macOS opnieuw wilde installeren. Daar schrok Aedith van en belde me op, of ik nog een manier wist om haar data te redden. Aedith had geen reservekopie gemaakt van haar Mac. Al jaren niet, dus was ze aardig in paniek.

Twee uur later was ze bij mij om haar laptop af te geven ter reparatie, want ze kwam helemaal uit Amstelveen maar kon de reis combineren met een afspraak in de buurt.

Data herstel
Ik ging ermee aan de slag. Oplossing: met behulp van de Apple-configurator kon ik de firmware downloaden en resetten. Dit was een delicaat klusje dat bijna mislukte. Ik hield Aedith stap voor stap op de hoogte met een lange afstandsverbinding via WhatsApp. Uiteindelijk lukte het om via een achterdeur toegang te krijgen tot alle bestanden op haar harde schijf. Die heb ik stuk voor stuk overgezet op mijn schijven, wat de reparatie acht uur vertraagde. Het ging langzaam omdat Aediths MacBook tot de nok toe gevuld was met filmbestanden, Thunderbird-mail, bijlagen, muziekfragmenten, zoomopnames, etc.

macOS Sonoma
Eenmaal een volledige reservekopie te hebben gemaakt, kon de herinstallatie aanvangen. Dit is fantastisch gelukt: macOS Sonoma 14.1 kon zonder moeite geïnstalleerd worden en een dag later kwam haar dochter de MacBook Pro ophalen met een super super super blije Aedith live op FaceTime om me te bedanken.

Aedith blij, ik blij.

Apple Configurator

Een foutmelding van de Apple Configurator, maar later is het uiteindelijk gelukt om de firmware te herstellen en alle data te redden

Apple configurator icon

Dankzij de speciale app: Apple Configurator, is de data hersteld

Aedith Hagenaar

Ik vertrouw alleen Richard met mijn Macs, iPads en iPhone - voor hem rijd ik met gemak 2 uur heen en weer!

Mijn MacBook Pro liep vast tijdens een update van mijn macOS. De laptop deed helemaal niets meer.

Ik belde met Apple Care die mij instructies gaven om de laptop volledig te wissen. Dat vond ik een brug te ver en daarom vroeg ik of Richard van Verbeterjemac mij kon helpen.

Wat ik enorm waardeer aan Richard is dat hij mij op de hoogte brengt van elke stap middels WhatsApp en dat hij blijft zoeken en proberen, zo heeft hij tegen alle verwachtingen in al mijn data kunnen redden.

Richard is echt mijn redder in nood en iemand die dat stapje extra voor je zet. Bedankt Richard!


Veel beter

Wil je ook blij gemaakt worden met je Mac? Maak dan een afspraak

Groet, Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard Pijs

Over Verbeterjemac

Ha, ik ben Richard Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen. Dat doe ik op vier verschillende manieren:

1. Kom langs (op de Gruyter Fabriek) 
2. Koop een strippenkaart (voor kleine vragen)
3. Bestel een Meekijksessie (dan hoef je de deur niet uit)
4. Vraag of ik op huis- of kantoorbezoek kom (Den Bosch en omstreken) 

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Meer over mij

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}