Leestijd: minuten | Gepubliceerd op 28-08-2023 | update op 29-08-2023, 13:43 uur

Vergrootglas op de iPhone

Vergrootglas op de iPhone

Beeld: studio PAKK

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher | Eindredactie Eric Alink

De iPhone is veelzijdiger dan je denkt. Er zijn veel functies die je waarschijnlijk niet kent. In mijn blogs wil ik je de functies laten zien die ik het belangrijkst vind.

Het vergrootglas op de iPhone is er een van. Soms heb ik het gevoel dat ik een bril nodig heb. Dat overkomt me als ik de ingrediënten op de verpakking in de supermarkt of de menukaart in een restaurant wil lezen. Dan open ik snel het vergrootglas op mijn iPhone en lees ik gemakkelijk de kleine letters.

Je kunt je vergrootglas ook voor andere situaties gebruiken. In deze blog zal ik de voordelen van het vergrootglas op de iPhone bespreken en hoe het je kan helpen.

Toegankelijkheid

Het vergrootglas op de iPhone is een geweldige functie voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen of visuele beperkingen. Je opent het vergrootglas door de aan-knop drie keer snel in te drukken. 

TIP: Zo stel je de iPhone in om voortaan bij drie keer klikken op de aan-knop het vergrootglas te activeren.


Handig in het dagelijks leven

Zelfs voor mensen zonder visuele beperkingen komt het vergrootglas van pas. Stel dat je een kleingedrukt serienummer op de achterkant van een apparaat moet lezen, zoals een wifi-router of een ander elektronisch apparaat. Met het vergrootglas op je iPhone kun je gemakkelijk inzoomen.

TIP: maak een foto van een serienummer en selecteer de tekst in de app Foto’s om gemakkelijk het serienummer in te voeren, bijvoorbeeld om je garantie op te zoeken bij een website.

Daarnaast kan het vergrootglas van pas komen bij het bekijken van details op foto's of afbeeldingen. Wil je een klein detail op een kunstwerk of een foto van dichtbij bekijken? Het vergrootglas op je iPhone helpt je.


Handig bij slechte verlichting

Ook bij matige verlichting biedt het vergrootglas uitkomst. Stel dat je in het donker een deurslot moet openen. In dat geval kun je tegelijkertijd de zaklampfunctie en het vergrootglas op je iPhone gebruiken. Die gecombineerde functie komt in meer situaties van pas. Denk aan het lezen van een menu in een restaurant met gedimd licht. Goed om te weten: gedurende het gebruik van het vergrootglas kun je de zaklamp van je iPhone altijd aan- of uitzetten.

Conclusie

Het vergrootglas op de iPhone is een geweldige aanvulling op de vele handige functies. Het vergrootglas maakt het lezen van kleine lettertjes, het bekijken van details op foto's (zelfs in situaties met weinig licht) een stuk eenvoudiger, zowel voor mensen met als zonder visuele beperkingen. Probeer het eens uit en doe er je voordeel mee!

Dit wist je nog niet van je iPhone

Nieuwe masterclass in de maak!

Binnenkort geef ik een cursus over de veelzijdige gebruiksmogelijkheden van je iPhone. Heb je een iPhone en weinig tijd om te ontdekken wat je er allemaal mee kunt doen? Schrijf je dan hieronder in voor mijn cursus en ik hou je op de hoogte.

Ja, ik heb interesse in de iPhone-cursus. Ik geef mijn e-mailadres door om op de hoogte te worden gehouden.

Je mailadres is 100% veilig.
Ik gebruik je e-mailadres uitsluitend om je op de hoogte te houden van deze masterclass. 

Bij genoeg aanmeldingen werk ik mijn iPhone-kennis uit tot een avondcursus. Ik hou je op de hoogte, dus meld je aan! Je zet nergens aan vast. Ik wil eerst weten of er interesse is, daarna kun je je opnieuw aanmelden op een nieuwe manier die ik je laat weten.

NB: Datum en prijzen zijn dus nog niet bekend.


Over mij

Richard Pijs

Apple Expert & Apple Teacher

Ha, ik ben Richard Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen. Dat doe ik op vier verschillende manieren:

1. Komt langs (op de Gruyter Fabriek) 
2. Koop een strippenkaart (voor kleine vragen)
3. Bestel een Meekijksessie (dan hoef je de deur niet uit)
4. Vraag of ik op huis- of kantoorbezoek kom (Den Bosch en omstreken) 

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Meer over mij

Mac-tips