Leestijd min.

Documenten zien zonder Programma

  1. Open een findervenster waarin een afbeelding staat.

  2. Selecteer de afbeelding [1x klikken]

  3. Druk spatiebalk

  4. Je ziet nu de afbeelding in het groot 🙂

  5. Druk spatiebalk om de vergrote weergave te sluiten

 

* Mac documenten snel zien werkt met Microsoft Office documenten, PDF’s, EPS, JPEG, AI. Alles! Het mooie is dat je niet eens het bijhorende programma hoeft te hebben om het te zien.

 


Documenten snel zien in Apple Mail

Mac documenten snel zien in Apple Mail

Deze functie zit zelfs ingebakken in Apple Mail. Je kan elke willekeurige bijlage openen zonder Mail te verlaten. Vooral handig als je een bestandstype krijgt waarvan je het programma niet hebt. Druk in Mail op [CMD]+[Y] voor een Snelle weergave van de bijlage. Druk op spatie om het weer te sluiten. Super handig!

Nu weet je dus dat je met Snelle weergave je documenten razendsnel kunt bekijken.


Snelle weergave plugin van Code Line

Voor ontwerpers en grafisch vormgevers

Er bestaat ook een plug-in om Snelle weergave beter te laten werken voor Adobe Creative Suite / Adobe Creative Cloud documenten. Zodat je zelfs InDesign documenten in de finder kunt zien. Zelfs meerdere pagina-weergave is mogelijk. Dit kan met behulp van het handige programmaatje Art View. Lees op de website van de ontwikkelaar Code Line meer hierover.

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip