Geschatte leestijd: minuten | Gepubliceerd op 09-10-2023 | Dit artikel is bijgewerkt op 09-10-2023, 14:38 uur

Snelle weergave op de Mac

Beeld: studio PAKK

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher | Eindredactie Eric Alink

De snelle weergave op de Mac: een handige functie voor efficiënter werken

Als je regelmatig met de Finder-vensters werkt op je Mac, ben je wellicht bekend met de snelle weergave. Deze functie kan je helpen om nog efficiënter te werken en sneller gewenste documenten te vinden. In deze blog wil ik graag de voordelen en mogelijkheden van de snelle weergave met je delen.


Voorvertoning zonder app

De snelle weergave is een handige functie die je toegang geeft tot een voorvertoning van een bestand zonder dat je het bestand daadwerkelijk hoeft te openen. Dat kan tijd besparen, omdat je snel kunt controleren of dat het bestand is dat je zoekt. De functie werkt volledig in de Finder.

Hoe werkt de snelle weergave? 

Het is eenvoudig. Je kunt de snelle weergave activeren door op een bestand te klikken en vervolgens op de spatiebalk te drukken. Er opent dan een venster met een voorvertoning van het bestand, waarin je bijvoorbeeld een afbeelding, een tekstbestand of een video kunt bekijken. Zo kun je snel controleren of het bestand relevant is voor jouw doeleinden, zonder het te hoeven openen in het bijbehorende programma.

Snel bewerken zonder app

De snelle weergave biedt ook handige opties om het bestand te bewerken of te delen. In het venster kun je bijvoorbeeld annotaties maken op een afbeelding, een tekst uit een bestand kopiëren of een gedeelde link genereren om het bestand met anderen te delen.

Meerdere bestanden zien

Naast het openen van bestanden in de snelle weergave, kun je ook gebruikmaken van de pijltjestoetsen om door je bestanden te navigeren. Zo kun je snel door je bestanden bladeren en direct de gewenste documenten vinden, zonder veel tijd te verspillen aan het openen en sluiten van elk bestand.

Tot slot

Ik heb mijn klant uit Den Bosch ook geleerd hoe ze de snelle weergave kon gebruiken en ze was er erg blij mee. Ze kon nu snel door haar bestanden bladeren en direct zien of een bestand relevant was, zonder het te hoeven openen. Dit heeft haar productiviteit aanzienlijk verhoogd en ze is veel efficiënter gaan werken.

Ik raad iedereen aan om de snelle weergave op zijn of haar Mac te gebruiken. Het kan je helpen om gemakkelijker en sneller de juiste documenten te vinden, waardoor je kostbare tijd bespaart.

Doe er je voordeel mee

Snelle weergave op de Mac

1. Selecteer een document in de Finder

2. Druk op de spatiebalk en je document wordt groter vertoond

* je kunt daarna rechtstreeks op de afbeelding tekenen, kijk mijn video bovenaan dit bericht

lees ook

Elke week een Mac-tip in je mail

Dit was mijn Mac-tip van de week. Schrijf je gratis in om ze in je mailbox te ontvangen: inschrijven Mac-tips


Over mij

Richard Pijs

Apple expert & Apple Teacher

Ha, ik ben Richard

Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen. Dat doe ik op vier verschillende manieren:

1. Kom langs (op de Gruyter Fabriek) 
2. Koop een strippenkaart (voor kleine vragen)
3. Bestel een Meekijksessie (dan hoef je de deur niet uit)
4. Vraag of ik op huis- of kantoorbezoek kom (Den Bosch en omstreken) 

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Meer over mij

Mac-tips