Quitter Mac app

Leestijd min.

Quitter Mac app

december 2020

Quitter Mac app
geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher
31 dec 2020 | ge-update op 02 januari 2020

Quitter: stopt automatisch inactieve programma’s

Quitter is een programma voor de Mac dat automatisch je programma’s verbergt of stopt na een inactieve tijd. Uitermate geschikt voor kleine programma’s maar ook voor de programma’s die je dagelijks gebruikt. 

Quitter voorkeuren instellen

Quitter: voorkeuren instellen

Je kan Quitter instellen om de grotere programma's op je Mac automatisch te laten stoppen. Met grotere programma's bedoel ik de programma's die veel RAM vragen van je Mac. Wil jij weten welke programma's veel RAM vragen van je Mac, waardoor je Mac traag wordt? Lees dan mijn blog over het RAM beheer op je Mac ›


Quitter zal nooit een programma stoppen als je nog onbewaard document open hebt staan. Dus je zult nooit werk verliezen. Je krijgt dan opeens een waarschuwing te zien dat je en document moet bewaren. Dat kan in het begin schrikken zijn. Want je bent dan vaak aan het werk in een ander programma en opeens zie je het inactieve programma in beeld verschijnen met een melding of je het open document daarin wilt bewaren. 
quitter app icon

Download Quitter voor je Mac ›
Via de website van Marco Arment

(Let op een beetje naar beneden scrollen)


Elke week plaats ik een waanzinnige Mac-tip op Instagram. Voor degene die geen Instagram hebben, plaats ik ze ook nog een keer hier op mijn website, tussen mijn grotere artikelen/Mac-tips. Je kan ze gemakkelijk filteren via de tag 'insta'.

Ongelooflijke Mac-tips op Instagram


Meer tips

Groet! Richard 

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is hij groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip