Leestijd min.

samen instellingen doornemen

Samen instellingen doornemen

Meer geheugen

Marijkes iMac liep zo traag dat ze dacht aan een nieuwe computer. Met maximaal 2 programma’s open naast Adobe Photoshop® zag ze nog al te vaak de strandbal als haar Mac moest rekenen. Gelukkig kende ze mij (en Verbeterjemac) en besloot ze te proberen om haar computer te maken in plaats van te vervangen.  

Geheugen inbouwen

Tijdens een telefonische intake kon ik al verschillende zaken noemen die gedaan konden worden. Met als belangrijkste element een hoop extra werkgeheugen. Het nieuwe geheugen zat er snel in. Daarna heb ik alle restanten verwijderd die diep in het systeem genesteld waren. Haar iMac loopt weer als een trein.

RAM inbouwen iMac
Het inbouwen van 8GB RAM in iMac uit 2011

Marijke van Veldhoven‘Mijn iMac leek klaar voor de schroot. En dat terwijl ik zelf regelmatig programma’s draai om hem opgeruimd te houden. Hij was natuurlijk alweer een paar jaar oud, maar liever wachtte ik nog even met de investering van een nieuwe computer. Ik zocht online naar verschillende bedrijfjes die je Mac kunnen pimpen maar ik moest hem brengen, halen en was hem ook nog een paar dagen kwijt. Daar had ik geen tijd voor.   Gelukkig kende ik Richard en Verbeterjemac. Na een telefonische intake was mijn besluit snel genomen. Hij kwam naar mij toe, wist na goede vragen te stellen wat ik wilde en dat ik daar 2 tot 3 uur mee kwijt zou zijn. Samen met prima prijzen was ik snel overgehaald.   Richard is een professional en een enorme Mac-kenner. Mijn iMac heeft weer een lekkere snelheid en meerdere programma’s naast elkaar open hebben, geeft geen problemen meer. Hij loopt weer als een trein!’

— Marijke van Veldhoven, illustraties & cartoons

Als jij ook wilt dat ik jouw Mac verbeter, maak dan een afspraak.

 

Mac-tips in je mail

Mis niets en schrijf je in!

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 werkt hij met Apple Macintosh Computers.

Met zijn inmiddels 30 jaar ervaring en waanzinnig grote kennis wijst hij jou de weg in de wereld van Apple.

Meer dan 400 klanten heeft hij ondertussen geholpen. Voor Mac-hulp ben je hier aan het goede adres.

Meer over Richard ›


Meer Mac-tips

Mac-tips in je mail

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip