Leestijd min.

Mac: Weergaveopties in de Finder. 

weergaveopties Mac

De weergave veranderen van de manier waarop de inhoud van je vensters worden getoond kan vaak handiger zijn dan gedacht.


Ik gebruik deze sneltoets heel vaak. Als ik een Findervenster open heb staan dan staan de documenten daar rommelig. Met de sneltoets ⌘ + J verander je dat onmiddellijk.

geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher
26 maart 2021

Rasterafstand

Mijn favourite weergave is: symbolen. Met de sneltoets ⌘ + 1 zet je al je documenten onmiddellijk in mooie grote symbolen op een rijtje. Dat rijtje kan je zelfs aanpassen. Sorteer op: toevoegingsdatum is een handige optie. En de verdere instellingen die ik gebruik staan hieronder:

Mapgrootte blanco

Ik verwissel de symboolweergave graag af met de lijstweergave. Dat doet ik eigenlijk alleen maar om de groottes te bekijken van al mijn bestanden in de map. Misschien heb jij dat ook weleens gedaan. Vaak worden de mappen dan overgeslagen. Daar zie je vaak de grootte niet van. 

1

De grootte van mappen worden niet berekend

Mapgrootte tonen

om de mapgrootte te laten berekenen toon je de weergaveopties voor het venster. Druk op de sneltoets ⌘ + J en zet een vinkje aan zoals hieronder staat afgebeeld:

2

Zet een vinkje aan bij 'Bereken alle grootten'

3

De mapgrootte wordt berekend.

Sorteren

Wil je de kolom sorteren op grootte? Klik dan op het woordje 'Grootte' bovenin de kolom. Je ziet nu het grootste bestand bovenaan staan en het kleinste helemaal onderaan. 

Klik nogmaals op het woordje 'Grootte' om de sorteervolgorde om te draaien. Het kleinste bestand komt dan bovenaan te staan en het grootste bestand onderaan.

lees ook

Meer tips voor macOS Big Sur?

Stel macOS Big Sur ietsje beter in met deze instellingen. Zodat je Mac weer ietsje sneller is. Inclusief een verborgen instelling die iedereen moet weten.

Ongelooflijke Mac-tips op Instagram

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip