Leestijd min.

  • Home
  • Mac-tips
  • Wacom driver update mislukt in Wacom Desktop Centre

Wacom-driver update mislukt in Wacom Desktop Centre

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher

Wacom-driver update mislukt in Wacom Desktop Centre? Lees hier de oplossing.

Wacom driver update mislukt

Foutmelding in Wacom Desktop Centre

Standaard wordt er bij je tablet het programma Wacom Desktop Centre geïnstalleerd. Via deze app kan je ook zien of jouw Wacom-tablet aan een update toe is. In de zijkolom staat dan de melding dat je driver ge-update kan worden. Heel handig om dat via deze app te controleren. 

Wacom heeft in december 2019 een update uitgebracht op haar meest recente drivers voor de meest recentste tablets. Staat er een update voor je klaar in het Wacom Desktop Centre, dan kan je de update rechtstreeks daarin uitvoeren. 

Als je Wacom driver update mislukt in Wacom Desktop Centre kan je deze onduidelijke omschrijving krijgen als reden: Kan de update niet downloaden. Probeer het later opnieuw (fout 101).

Mocht je naar herhaaldelijk proberen in deze app telkens op deze foutmelding stuitten dan adviseer ik je onderstaande oplossing.

Wacom-driver downloaden

Ik adviseer je om de update rechtstreeks van de website van Wacom te downloaden en de installer daarna te starten. Dus zonder tussenkomst van Wacom Desktop Centre.

Download de allerlaatste versie rechtstreeks bij Wacom via deze link:
www.wacom.com/product-support/drivers#latest

Daarna kan je de installatie starten zoals je dat gewend bent. Succes!

⛔️Eigenlijk vind ik de app Wacom Desktop Centre maar een onnodige app, eentje die pretendeert veel hulp te bieden en gemakkelijk alle info van Wacom bij elkaar te zetten. maar in weze download hij elk stukje info gewoon van de Wacom-site en hapert deze app enorm. Zelfs de updates kan hij niet voor elkaar krijgen. Negeren, deze app, als je het mij vraagt. 
installeer Wacom-tablet

Het installatie proces via de stand-alone-installer kan soms lang duren. Soms lijkt ie vast te lopen maar dat is schone schijn. Gewoon geduld hebben is hier je redding. Je zult zien dat de installer na een tijdje - soms na 15 minuten - toch netjes de update heeft volbracht en krijg je de melding dat je Mac moet worden herstart om de installatie af te ronden. 

Ja, helaas moet je Mac bij een update aan je Wacom-driver herstart worden. Das even wennen want als je andere programma's update hoeft dat niet.

​Tips in je mailbox

Ik hoop dat je iets aan deze tip hebt gehad. Ik ben dol op tips uitdelen. Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip. Wil jij ze in je mailbox ontvangen? Meld je aan.

​Iedere iedere week
een super waardevolle
Mac-tip op Facebook

​Iedere iedere week
een super waardevolle
Mac-tip op Instagram

Richard heeft 30 jaar ervaring met Apple Macintosh computers en is gek op films

Mac-tips in je mail

Mis niets en schrijf je in!

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 werkt hij met Apple Macintosh Computers.

Met zijn inmiddels 30 jaar ervaring en waanzinnig grote kennis wijst hij jou de weg in de wereld van Apple.

Meer dan 400 klanten heeft hij ondertussen geholpen. Voor Mac-hulp ben je hier aan het goede adres.

Meer over Richard ›

Mac-tips