Leestijd: minuten | Gepubliceerd op 08-06-2021 | update op 08-06-2021, 21:49 uur

Opdrachten komt naar de Mac.

WWDC 21 verwachtingen Apple producten en software updates

Opdrachten komt naar de Mac. Tijdens de WWDC21 werd het nieuwe besturingssysteem van Apple aangekondigd. De opvolger van macOS Big Sur heet macOS Monterey. Daarmee komt er iets fantastisch naar de Mac! 

geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs
Mac Expert & Apple Teacher

8 juni 2021

macOS Monterey en iOS

Elke update van macOS zorgt ervoor dat de grens tussen iOS en macOS weer een stapje kleiner wordt.

Nieuwe functies die uitgebracht worden op de iPhone en iPad verschijnen straks ook op de Mac.

Dit gebeurt straks met iOS 15 en macOS Monterey. Apple heeft goed nagedacht over de vernieuwingen die ze introduceren in iOS 15. Dat die vernieuwingen ook gebruikt kunnen worden op de Mac is waanzinnig.

macOS Monterey, opdrachten naar de Mac


Laat ik eerst even 1 dingetje hierover vertellen. Als je een iPhone hebt wist je het misschien al. Maar velen weten dit niet. Er bestaat namelijk een app op je iPhone die bijna niemand gebruikt, maar die reuze handig blijkt te zijn.

Die app heet 'Opdrachten'. 

In het Engels heet deze app ‘Short Cuts’ die de lading misschien wat beter dekt. Het is een app waarin je takenreeksen kan maken die je met 1 druk op de knop laat uitvoeren.

Ik vind dit reuze handig. En ik weet zeker dat je deze tip ook gaat waarderen.

Zo kan je met 1 druk op de knop vertellen aan je partner, dat je naar huis komt en hoe laat je thuis bent. Automatisch uitgerekend aan de hand van de huidige drukte op de weg.

Ook kan je met de app ‘Opdrachten’ een tijdgebonden taak activeren. Zo vind ik het gemakkelijk om elke dag om 00.15 uur mijn iPhone op vliegtuigmodus te zetten*.

Lees meer over Opdrachten en ga er zelf mee aan de slag ›

*Op dit moment ben ik bezig om een videootje te maken van het instellen van deze opdracht. Zodat jij straks dit gemakkelijk na kan doen op jouw iPhone. Een iPhone naast je bed is niet zo gezond qua straling van het mobiele netwerk. Als je iPhone op vliegtuigmodus staat heb je daar geen last van. Vandaar dat ik deze truc graag met je deel. Houd deze pagina in de gaten voor de update.

Binnenkort meer nieuws over iOS 15 en iPadOS 15 


Ik ga binnenkort meer vertellen over de waanzinnige extras die uitkomen in iOS 15. Schrijf je in op Mac-tips om niets te missen.

Groet, Richard Pijs

lees ook

Meer tips voor macOS Big Sur?

Stel macOS Big Sur ietsje beter in met deze instellingen. Zodat je Mac weer ietsje sneller is. Inclusief een verborgen instelling die iedereen moet weten.

Over mij

Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

Richard is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 werkt hij met Apple Macintosh Computers.

Met zijn inmiddels 30 jaar ervaring en waanzinnig grote kennis wijst hij jou de weg in de wereld van Apple.

Meer dan 400 klanten heeft hij ondertussen geholpen. Voor Mac-hulp ben je hier aan het goede adres.

Mac-tips