Leestijd min.

Snelle Tip

Geschatte tijd: 40 sec.

Herinnering gebruiken op iPhone

Herinnering gebruiken op iPhone

Trucje om het op je Mac te lezen

Maak aantekeningen op je iPhone met de app  ‘Herinneringen’ en open ze daarna op je Mac.

Wist je dat je op je iPhone [en op je iPad] tegen Siri kunt zeggen ‘Herinner mij: Koffie kopen’. Siri zal dan geheel automatisch de tekst ‘Koffie kopen’ in de App ‘Herinneringen’ zetten van je iPhone.

Als je op je Mac de gelijknamige App opent zie je de herinnering staan die je op je iPhone hebt gemaakt. Zo kan je heel makkelijk iets doorgeven aan je Mac. 

Bijvoorbeeld: je fietst naar je werk met je iPhone en luistert naar muziek met je EarPods. Je bedenkt opeens dat je nog een cadeautje voor Siep moet kopen. Je drukt dan heel lang op de play-toets van je afstandsbediening van je EarPods. Siri springt aan. Je zegt 'herinner mij: cadeautje Siep kopen'. Siri maakt hiervan een herinnering en je kan weer verder gaan met het luisteren naar je muziek. Eenmaal op je werk  ga je op je Mac werken. De Mac start op en je hebt ingesteld dat  de app Herinneringen opent na inloggen. Je ziet dan de herinnering 'cadeautje Siep kopen' op je Mac verschijnen. Superhandig.  ​

Zie hieronder welke instellingen je aan moet hebben staan om dit trucje te laten werken:​

copyright teken ios

Op je iPhone: tik op het Instellingen-symbool en ga naar iCloud. Zorg dat het vinkje aan staat bij ‘Herinneringen’. Zoals bovenstaande afbeelding aangeeft.

Herinnering gebruiken op je Mac

Op je Mac: open via het Apple-menu de Systeemvoorkeuren en klik op het iCloud-symbool. Zorg dat het vinkje aan staat bij Herinneringen. Zoals bovenstaande afbeelding aangeeft.

?Op bovenstaande manier worden alle herinneringen op je Mac en iPhone gesynchroniseerd met elkaar. Super handig. Vooral als je Siri wilt gebruiken. Want daar kan geen Evernote of andere App tegenop. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van Evernote maar daarover later meer.


START OP NA INLOGGEN

In mijn voorbeeld [zie rood kader hierboven] vertel ik dat ik Herinneringen op mijn Mac automatisch laat opstarten. Wil jij dat ook? Lees dan hieronder hoe je dat moet doen:

1

OPSTARTEN MET HERINNERINGEN

Druk op het vergrootglas [Spotlight] aan de rechterkant in de menubalk. Zoek naar de App ‘Herinneringen’. Start deze op. 

2

Nu staat de ‘Herinneringen’ app in je Dock.

Klik dan met de rechtermuisknop op het App-symbool van Herinneringen. Je krijgt dan een pop-up menuutje te zien [zie afbeelding hieronder]. Ga naar Opties en selecteer ‘Open na inloggen’ om dit te activeren

Telkens als je Mac nu opstart zal de app Herinneringen openen. 

Herinnering gebruiken op je Mac

Wil je Herinneringen niet meer automatisch open hebben na het inloggen? Zet dan het vinkje uit bij ‘Open na inloggen’. Maar dat zal je vast zelf al wel bedacht hebben.

Iets gehad aan deze tip? Deel ’m met anderen:


Ik wil een snelle Mac

Wil jij weer een snelle Mac? Met betere prestaties? Druk dan op de knop hieronder om, via e-mail, een afspraak te maken.

Mac onderhoud Den Bosch - Geheugen inbouwen Den Bosch
Mac onderhoud Den Bosch - iMac Den Bosch
Mac onderhoud Den Bosch - Geheugen inbouwen Den Bosch
Mac onderhoud Den Bosch - Geheugen inbouwen Den Bosch

Meer snelle tips:

__CONFIG_posts_list__{"title":"","thumbnails":"on","no_posts":"2","filter":"recent","category":"17"}__CONFIG_posts_list__

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip