Leestijd min.

Mac: Dubbele bestanden wissen. 

Gemini 2 dubbele bestanden wissen op je Mac

Je kan heel gemakkelijk alle dubbele bestanden vinden op je Mac met de handige app: Gemini 2. 

En dan zeg ik eigenlijk nog te weinig. Naast dat deze app er prachtig uitziet [ben ik altijd gevoelig voor] doet ie ook nog eens heel goed zijn werk. Hij herkent zelfs foto’s die op elkaar lijken en vraagt of je daarvan er misschien wat wilt weggooien. Hij leert van je keuzes en kan zelfs realtime je Mac in de gaten houden op duplicaten. Heel handig!

geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher
19 maart 2021

Monnikenwerk

Dubbele bestanden heeft iedereen. Dat is nu eenmaal inherent aan werken op je Mac. Soms download je iets dubbel of je bewaard een afbeelding op je Mac die je eigenlijk al had. Of je hebt ooit een mapje gemaakt met kostbare herinneringen en die heb je gedurende de tijd hernoemd en verplaatst of gekopieerd voor de veiligheid.

Tijd om wat orde te scheppen. Tijd voor het opsporen van dubbele bestanden. Tijd voor Gemini 2.

Foto’s

Het mooie is dat ook je fotobibliotheek kan worden gescand. Supersnel worden alle duplicaten gevonden en kan je heel snel beslissen welke je wilt wissen.

Gemini 2 dubbele bestanden wissen op je Mac

Gemini 2: Je kan ook je foto-bibliotheek laten doorzoeken op dubbele foto's

Menubalk

Gemini 2 kan in de gaten houden of je dubbele bestanden bewaard in je download-map of elders op je Mac. Als Gemini 2 een dubbel bestand opmerkt krijg je dat meteen te zien in je menubalk. Heel handig!

Abonnement

Gemini 2 kost € 19,95 per jaar en je kan 'm eerst gratis uitproberen.

Gemini 2 dubbele bestanden wissen op je Mac

Gratis proefversie Gemini 2 ›

Dubbele bestanden zoeken en verwijderen

lees ook

Meer tips voor macOS Big Sur?

Stel macOS Big Sur ietsje beter in met deze instellingen. Zodat je Mac weer ietsje sneller is. Inclusief een verborgen instelling die iedereen moet weten.

Ongelooflijke Mac-tips op Instagram

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip