Leestijd: minuten | Gepubliceerd op 14-03-2022 | update op 14-03-2022, 23:35 uur

Dropbox en OneDrive in Monterey 12.3

Select Dynamic field

Dropbox en OneDrive in Monterey 12.3 werkt mogelijk niet optimaal.

Door de wijziging in macOS Monterey 12.3, kunnen Dropbox-bestanden die alleen online beschikbaar zijn, niet direct geopend worden in apps van derden.  

geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher
14 maart 2022

Dropbox en OneDrive werken nog niet optimaal in macOS versie 12.3. Dat komt omdat macOS haar kernel extensies heeft aangepast. Apple scherpt de veiligheid van macOS nog strakker aan. Daardoor is het niet mogelijk om met Dropbox online-only bestanden te openen. Ook OneDrive heeft problemen met de update van macOS versie 12.3.

In een supportdocument legt Dropbox uit hoe je dit probleem kan omzeilen. Zodat je weet hoe je dergelijke online-only bestanden toch kan openen.

Dropbox online-only bestanden


Om online-only bestanden uit Dropbox te kunnen openen, moet je het bestand dubbel aanklikken in de Finder. Het document wordt dan gedownload en geopend in een nieuw venster. Als je een online-only bestand wil openen in een andere app, klik je in de Finder met de rechtermuisknop op het bestand in de Dropbox-map en kies je ‘Maak offline beschikbaar’.

Dropbox support

Meer op de site van Dropbox

OneDrive is al voorbereid


OneDrive is al begonnen met de uitrol van hun vernieuwde Files On-Demand-systeem, voor gebruikers van macOS Monterey 12.1 en later. Het oude systeem werkt alleen nog in macOS Monterey 12.2, maar voor nieuwere versies wordt het nieuwe systeem van OneDrive automatisch ingeschakeld.

Het nieuwe OneDrive-systeem werkt alleen op harde schijven die geformatteerd zijn voor APFS en niet met HFS+. In de meeste gevallen zal dit geen problemen opleveren.

apple hulp op afstand

Mac-hulp nodig?

Bestel Mac-consult op afstand ›

Mac Expert verbeterjemac

Hopelijk heb je iets aan deze tip gehad. Wil jij mijn tips in je mail ontvangen? Abonneer je hier

Groet,

Richard Pijs

Mac Expert & Apple Teacher

lees ook

Over mij

Richard Pijs

Apple Expert & Apple Teacher

Ha, ik ben Richard
Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen.

Dat doe ik op vier verschillende manieren: met een meekijksessie, met een strippenkaart, met een huisbezoek, of je komt langs.

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Lees elke week mijn must-read Mac-tip per e-mail en bezoek mijn Instagram.

Mac-tips