Adobe geschikt voor macOS High Sierra | Verbeterjemac  Mac hulp

Adobe cc 2018 geschikt voor macOS High Sierra ✔︎
In 6 stappen veilig updaten

Adobe geschikt voor macOS High Sierra

Adobe was nog niet klaar maar nu inmiddels wel 

Bij het verschijnen van macOS High Sierra op 25 september 2017 mocht je nog niet updaten als je gebruik maakte van Adobe software en als je een Wacom tablet gebruikt.

⚠️ Ik heb toen een e-mail gestuurd naar iedereen in mijn bestand om je te waarschuwen. Sta jij nog niet in mijn maillijst? Schrijf je dan hier in. Krijg je meteen mijn e-book 10 MAC TIPS. 

De allerlaatste versie van het besturingssysteem op je Mac werkt alleen goed met de allerlaatste versies van Adobe, Wacom en Microsoft Office. Zorg er dus eerst voor dat je dit op orde hebt voordat  je gaat updaten naar High Sierra.

  • Adobe heeft op 18 oktober 2017 zijn Creative Cloud bijgewerkt naar versie 2018. Deze is getest en compatible met macOS High Sierra.
  • Wacom heeft op 11 oktober 2017 zijn drivers gebruiksklaar gemaakt voor macOS High Sierra. Maar pas op als je nog een oude tablet hebt zoals de INTUOS 3. In dat geval moet je wellicht nog de oude driver [versie 6.3.15-3] gebruiken.
  • Microsoft heeft op 10 oktober 2017 zijn Office 2016 pakket gebruiksklaar gemaakt voor macOS High Sierra.

Stap 1 Update Adobe CC 

Adobe geschikt voor macOS High Sierra

Werk eerst alle Adobe software bij naar de 2018 versie. Zo update je naar de laatste versie van Adobe CC 2018. Want Adobe adviseert eerst haar Adobe Creative Cloud versie te updaten naar de versie van 2018 en daarna je Mac pas te upgraden naar macOS High Sierra.

In 6 veilige stappen updaten naar macOS High Sierra. #adobe #macoshighsierra

Deel op Twitter

Stap 2 Update je Wacom Tablet 

Gebruik je een Wacom Tablet? Werk dan de driver bij. De Wacom Driver 6.3.25 is geschikt voor macOS High Sierra. 

Ikzelf heb nog een ouder model Wacom Tablet. De INTUOS 3, deze werkte opeens niet met de nieuwste driver, maar gelukkig nog wel met de oude 6.3.15-3 driver. Deze driver is hier verkrijgbaar maar je moet dan wel even wat naar beneden scrollen en zoeken naar de 6.3.15-3 versie.

Stap 3 Update Microsoft Office 2016

Adobe geschikt voor macOS High Sierra

Heb je Microsoft Word? Gebruik je Outlook? Controleer dan of je de allerlaatste versie gebruikt. Oude Mac-versies zoals Office voor Mac 2011 werkt niet goed met High Sierra. Je kan dan vastlopers verwachten en je kan dan ook risico lopen dat je geen mail meer kan ontvangen met Outlook.

?Zo controleer je het versienummer van Microsoft Word.

NB Alleen Microsoft 2016 en Office 365 werkt met macOS High Sierra. Oudere versies dienen dus vervangen te worden [meer info].

Stap 4 Update alle apps uit de Mac App Store

Nadat je bovenstaande stappen met goed resultaat hebt voltooid controleer je nog even of je Mac nog andere programma’s heeft die geüpdatet moeten worden. 

Ga naar het Apple-menu ▸ App Store… ▸ Updates

Werk alle programma's bij die geüpdate kunnen worden.

Stap 5 Maak een reservekopie met Time Machine

Maak nu met Time Machine een reservekopie van je Mac. Gebruik je geen Time Machine? Zorg er dan handmatig voor dat al je documenten en je foto’s op een externe schijf zet als back-up.

Stap 6 Installeer macOS High Sierra

Adobe geschikt voor macOS High Sierra

Als alles up-to-date is en je een reservekopie gemaakt hebt van je belangrijke bestanden, kan je macOS High Sierra installeren.

Ga naar het apple-menu > App Store… > Updates

Adobe geschikt voor macOS High Sierra

In de Mac App Store, staat vanaf deze week een grote banner voor je klaar dat je macOS High Sierra kan installeren. Klik op de knop 'GRATIS UPGRADE' en volg de instructies op het scherm.

Veel succes!

macOS High Sierra maakt gebruik van een nieuw bestandssysteem voor je Mac. Dit nieuwe APFS (Apple File System) zorgt voor meer vrije ruimte, betere prestaties en nieuwe mogelijkheden.

Fusion Drive of HDD

Heb je een iMac, Mac mini of een oude MacBook Pro met een Fusion Drive of mechanische harde schijf dan krijg je nog geen APFS. Daar merk je niets van, de update zal gewoon succesvol verlopen. Apple is op dit moment bezig om uiteindelijk ook deze drives te voorzien van APFS. Dit zal in een latere update beschikbaar komen.

macOS High Sierra op een SSD

Alleen Macs met een SSD krijgen APFS. Meestal zijn dit de nieuwere MacBook Pro’s [ook als je je Mac later hebt laten updaten met een SSD].
Na het installeren zal je merken dat je velen malen sneller een kopie kan maken van een heel groot bestand op dezelfde schijf. Probeer het maar eens uit. Echt ongelooflijk.
Tijdens de installatie wordt je hele interne SSD schijf opnieuw ingedeeld. Daarom zegt Apple dat het installatieproces ietsje beter gaat met een SSD schijf die zo leeg mogelijk is. Mocht je - bijvoorbeeld - nog wat foto’s kunnen wissen in je Foto’s-app dan is het daar nu het juiste moment voor.

Meer uitleg over APFS

Deel deze tip met anderen (waardeer ik zeer).

Wat is er nieuw in Adobe CC 2018?

Het is dus noodzakelijk dat je Adobe CC 2018 geïnstalleerd hebt voordat je op je Mac gaat updaten naar High Sierra. InDesign of Photoshop werken anders niet goed. Maar dat is niet de enige reden, want Adobe heeft ook hard gewerkt aan nieuwe functies. Welke? Dat lees je hieronder op de website van Adobe.


over mij 

Richard Pijs, Mac expert | Mac hulp den bosch

Richard heeft meer dan 25 jaar ervaring met Apple Macintosh computers, hij is gek op cultfilms, gadgets en is Mac addict van het eerste uur.

Sinds 1992 koopt hij alles wat los en vast zit van Apple en weet er heel veel van. Steeds meer mensen uit zijn netwerk klopten bij hem aan voor onderhoud of met vragen over hun Mac. Daarom werd verbeterjemac opgericht zodat iedereen bij hem terecht kan voor Mac vragen. Hij helpt je graag!


→ Naar contactpagina

Je krijgt altijd antwoord

facebook

Mac & iPhone tips op Facebook

Vind mijn Facebookpagina leuk en ontvang elke week een GRATIS Mac tip.