SSD iMac

Schone installatie macOS

pakket 1

200

excl. btw

 • Hoogwaardige SSD
 • 500 GB opslagruimte
 • Controle op veiligheid
 • Gratis e-book
SSD iMac

Gegevens overdracht + Mac Onderhoud

pakket 3

350

excl. btw

 • Hoogwaardige SSD
 • 500 GB opslagruimte
 • Gegevens overdracht
 • Controle op veiligheid
 • Mac Onderhoud met korting
 • Gratis e-book

Verbeter je iMac


Bestel een SSD. Dat is een harde schijf zonder bewegende onderdelen. Daardoor krijg je een hele snelle iMac.

3 jaar garantie op de SSD
Als beste getest
4x sneller dan iMacs met Fusion Drive

6x sneller dan iMacs met SATA Drive

Snelheid en nog eens snelheid


Met een SSD start je Mac razendsnel op. Maar daar stopt het niet. Ook je programma's starten sneller op. De leessnelheid van de SSD is supersnel tot wel 550 MB per seconde.

Incl. macOS


De SSD wordt standaard voorzien van een up-to-date Mac besturingssysteem*. Zodat jij weer snel en veilig door kan werken op je Mac.

* Je hebt de keuze uit macOS High Sierra, macOS Mojave, macOS Catalina of macOS Big Sur. Deze besturingssystemen worden ondersteund door Apple Inc. met beveiligingsupdates. 

Incl. al je documenten


De SSD wordt extern aangesloten waardoor de interne schijf op zijn plek blijft zitten. Je kan daardoor gemakkelijk je oude documenten verplaatsen naar de SSD.

Bonus e-book


Als bonus laat ik op het bureaublad een mapje achter. Hierin zitten twee e-books met waardevolle Mac-tips en een mapje met website links met handige blog artikelen om je iMac te verbeteren en beter te houden.

Overzet-service


Bij verbeterjemac kan je twee kanten uit: Je kan beginnen met een lege schijf of je laat je documenten en programma's overzetten naar de nieuw schijf. zodat je meteen zonder gedoe aan de slag kunt.

iMac ouder dan 5 jaar? Bestel een SSD

De harde schijf van je iMac slijt het snelst. Is je iMac ouder dan 5 jaar dan is de kans heel groot dat je interne schijf aan vervanging toe is. Neem daarom een SSD. Een hoogwaardige harde schijf zonder bewegende onderdelen. Razendsnel en zeer duurzaam. Bovendien vinden de nieuwste besturingssystemen van de Mac het nog fijner als je een SSD neemt. Dat komt omdat Apple sinds macOS High Sierra hiervoor een vele malen efficiëntere bestandsstructuur heeft uitgebracht: APFS.
Je iMac start automatisch op vanaf de externe SSD


Snellere iMac
met een SSD


Verbeterjemac voorziet jouw iMac van een supersnelle hoogwaardige externe SSD van topkwaliteit

Ja, ik wil een externe SSD

3 jaar garantie
Als beste getest
Hoge snelheid
In 1 dag klaar

Veel gestelde vragen

Worden mijn programma's overgezet?

Ja, alleen als je kiest voor de overzet-service. Meer info ›

Is dit geschikt voor mijn iMac?

De externe SSD is geschikt voor alle iMacs vanaf bouwjaar 2010

Wat zijn de kosten?

De prijs is afhankelijk van de opslagcapaciteit van de SSD en of je wel of niet een clone wilt laten maken van je interne schijf (ik noem dit de 'overzet-service'). Zie hier de actuele prijslijst

Hoelang moet ik mijn iMac missen?

Dit is afhankelijk van welk pakket je kiest. De installatietijd van Pakket 1 is 15 minuten. De installatietijd van Pakket 2 is 6 uur. Ik streef er altijd naar om binnen 1 dag klaar te zijn. Naar de pakketten
iMac met SSD
Current Progress
Current Progress
iMac met SATA schijf of Fusion Drive
iMac met SSD
Current Progress
Current Progress
iMac met SSD is 4x sneller

Inclusief macOS


De SSD wordt altijd voorzien van een Apple besturingssysteem. Dit is niet per se de allernieuwste. Want als jij nog een oude iMac hebt dan loopt je Mac sneller op een ouder besturingssysteem.
Als bonus worden ook alle veiligheidsinstellingen nagekeken en beter ingesteld. 
macOS Mojave
macOS Mojave
versie 10.14.6
macOS Catalina
macOS Catalina
versie 10.15.7
macOS Big Sur
macOS Big Sur
versie 11.2.1
Richard Pijs Mac Expert

De externe SSD is van hoogwaardige kwaliteit en als beste getest. Net zo klein als je bankpas en wordt vastgezet aan de voet van je iMac. Dus aan de voorkant zie je hier niets van.
Verbeterjemac maakt geen iMacs open zodat er geen risico bestaat dat er interne onderdelen beschadigd raken of dat het beeldscherm vuil wordt aan de binnenkant. Ook wil het weleens voorkomen dat de ventilatoren van slag raken als je een SSD laat inbouwen. Met het extern aansluiten werkt de SSD net zo snel als intern inbouwen. Je iMac start automatisch op vanaf de externe SSD.

Download GRATIS e-book SSD

Goed voorbereid naar een SSD

 • Werken mijn programma's straks nog?
 • Moet ik mijn mail opnieuw instellen?
 • Worden mijn documenten ook overgezet?

Richard heeft een persoonlijke manier van benadering en dat geeft vertrouwen. Omdat het plaatsen van SSD een operatie is die niet zonder risico is vind ik een dergelijke benadering belangrijk. Richard weet waar hij het over heeft en begeleidt eea op een professionele manier. Ik ben erg tevreden!
Dorus Verwiel
ontwerper, illustrator, leraar

Verbeterjemac maakt zijn naam waar en adviseert helder. Mijn iMac is zelfs weer heerlijk stil, bij het gebruik van de SSD. Een fijne bijkomstigheid.
Miesjel van Gerwen
beeldend kunstenaar en ontwerper

Richard heeft op een zeer vakkundige wijze ervoor gezorgd dat mijn Mac nogal wat sneller is geworden.
We hebben op een leuke en professionele manier afspraken gemaakt. Ik ben heel blij met m’n snellere Mac.
Johanna Loppersum
thuisgebruiker

Een SSD en nu?


Welk pakket kies jij?

Hieronder meer informatie over de 3 pakketten:

Pakket 1 vanaf € 200 excl. btw

SSD met alleen macOS


Je kan kiezen dat je op de SSD alles opnieuw gaat installeren. Dit is weleens een keer goed om te doen. Je begint dan weer van voren af aan en dat is bevordelijk voor de snelheid van je Mac. In de loop der jaren is je systeem vol gaan zitten met rommel die je Mac traag maken, met een lege SSD heb je daar geen last meer van. De SSD wordt dan door mij voorzien van een Apple besturingssysteem [macOS] dus je kan meteen aan de slag. Ik laat een e-book achter op het bureaublad met tips & tricks, wel zo handig.

Pakket 2 vanaf € 300 excl. btw

Gegevens overzetten


Met Pakket 2 wordt er een exacte kopie gemaakt van je interne schijf naar de SSD. Zo worden alle, maar dan ook echt alle documenten en programma’s overgezet naar de snelle SSD, inclusief al je instellingen en wachtwoorden. Het enige nadeel is dat je daarmee ook je rommel meeverhuisd. Dat is geen fijn idee. Wil je dit opgeschoond hebben? Kies dan Pakket 3.

Pakket 3 vanaf € 350 excl. btw

+Mac Onderhoud


Bij dit pakket zit ook Mac Onderhoud. Normaal gesproken betaal je hier een aparte prijs voor omdat je dit ook los kan bestellen. Kies je Pakket 3 dan krijg je € 100 korting op de aparte prijs van Mac Onderhoud.
Omdat je alle gegevens laat overzetten, verhuis je ook alle rommel mee naar de SSD. Met Mac Onderhoud ben je hier meteen vanaf. Want je SSD wordt volledig opgeschoond en alle rommel [waarvan jij niet eens het bestaan van wist] word grondig verwijderd. Dit allemaal ten gunste van een betere en gezonder werkstation.

Zodat je helemaal schoon en supersnel weer verder kunt werken.
In dit e-book staat meer info inclusief de prijslijst.

Prijslijst SSD

Welke opslagcapaciteit wil je? Meestal kies je dezelfde maat als je huidige harde schijf. Maar dit mag natuurlijk ook minder of juist meer zijn.

Opslag-capaciteit

Prijs

250 GB

€ 190

500 GB  meest gekozen

€ 200

1 TB

€ 275

2 TB

€ 470

Alle prijzen zijn inclusief installatiekosten, macOS installatie en exclusief BTW
SSD met maximale schrijfsnelheid 515 MB/s en maximale leessnelheid 550 MB/s. Dit is 10x zo snel als de harde schijf die standaard in je iMac zit. Dit geldt ook voor de Fusion Drive.

Pakket 2: gegevens overzetten

Met Pakket 2 worden alle gegevens overgezet. Onderstaande werkzaamheden zijn optioneel en komen bovenop de prijs van bovenstaande.

Omschrijving

Prijs

Clone van interne HD naar SSD

€ 100

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Pakket 3: gegevens overzetten + Mac Onderhoud

Met Pakket 3 worden alle gegevens overgezet + wordt je schijf helemaal opgeschoond met behulp van Mac Onderhoud.

Omschrijving

Prijs

Gegevens overzetten

€ 100

Mac Onderhoud INCLUSIEF KORTING*

€ 50

* Combinatiekorting van € 100 op de normale prijs van € 150
Alle prijzen zijn exclusief BTW


Waarom Mac Onderhoud?


Bij het overzetten worden ook rommel-bestanden overgezet. Onzichtbare bestanden die je systeem traag maken. Met Mac Onderhoud worden deze vertragende bestanden volledig verwijderd van de SSD. Zodat je hier geen last meer van hebt en de SSD-schijf optimaal klaar wordt gemaakt voor een snelle werking op je iMac.


© 2021 Verbeterjemac  Mac Hulp in Den Bosch e.o.