Hoeveel RAM heeft jouw Mac

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoeveel RAM heeft jouw Mac

Leestijd min.

RAM test

Hoeveel RAM heeft jouw Mac?

Als je vaak het strandballetje ziet draaien dan heeft je Mac het zwaar. Mogelijk heeft jouw Mac meer RAM nodig.

geheugen uitbreiden Mac

Richard Pijs — Mac Expert & Apple Teacher
01 jan 2021 | ge-update op 05 jan 2021

Hoeveel RAM heeft jouw Mac?

Als je vaak het strandballetje ziet draaien dan heeft je Mac het zwaar. 

Elke Mac werkt met RAM. Dit zit in de vorm van een geheugenkaart in elke Mac [behalve bij de nieuwe Macs met M1 chip, maar dat is een ander verhaal]. Bij sommige Macs kan je het RAM uitbreiden.


Hoeveel RAM heeft jouw Mac? 

De informatie over hoeveel RAM er in jouw Mac zit kan je opvragen via het Apple-menu > Over deze Mac.

Heb je 8 GB dan zit je gemiddeld goed. Heb je minder? Dan is het verstandig om je RAM te upgraden. Helaas kan dit niet bij ieder model Mac. Daarom heb ik een upgrade-tabel gemaakt:

Tabel voor MacBook Pro

Tabel voor iMac


Investering?

Voordat je gaat investeren in RAM is het verstandig om te weten of je Mac vaak RAM tekort komt. Je kan zelfs RAM tekort komen als je meer dan 8 GB RAM hebt. Dit is geheel afhankelijk van je processor en van de hoeveelheid programma’s je tegelijkertijd gebruikt. Ook speelt je harde schijf een rol.

Meten is weten


Elke week plaats ik een waanzinnige Mac-tip op Instagram. Voor degene die geen Instagram hebben, plaats ik ze ook nog een keer hier op mijn website, tussen mijn grotere artikelen/Mac-tips. Je kan ze gemakkelijk filteren via de tag 'insta'.

Ongelooflijke Mac-tips op Instagram


Meer tips

Groet! Richard 

Abonneer je op
Mac-tips & advies

Ik hoop dat je iets aan bovenstaande Mac-tip hebt gehad.

Volgende maand schrijf ik weer een nieuwe Mac-tip soms met belangrijk advies. Daarom adviseer ik om je te abonneren, zodat je via e-mail een seintje krijgt dat er een nieuw advies voor je klaarstaat.

Over mij

Richard Pijs

Social

Richard is eigenaar van Studio PAKK grafisch ontwerpstudio en is Mac Expert en Apple Teacher. Sinds 1986 kwam hij in aanraking met Apple op de grafische school en sindsdien groeit zijn kennis over alle mogelijke Apple producten. Hij besloot in de zomer van 2015 Verbeterjemac op te richten om meer mensen te helpen, dan uit zijn eigen netwerk. Richard is hij groot filmfan en kijkt wekelijks films op zijn beamer thuis. Meer ›


Meer Mac-tips

Abonneer op de laatste Mac-adviezen

Mis nooit meer een belangrijke Mac-tip