Geschatte leestijd: minuten | Gepubliceerd op 15-05-2023 | Dit artikel is bijgewerkt op 13-10-2023, 17:36 uur

EPS in Finder macOS Monterey of macOS Ventura

EPS in Finder macOS Monterey of macOS Ventura
iCloud-foto’s archiveren

Door Richard Pijs Apple expert & Apple teacher

Eindredactie Eric Alink

EPS in Finder weergeven is belangrijk. Helaas is dat sinds macOS Monterey niet meer mogelijk. Dat is jammer, want ik vind zulke previews enorm fijn werken. Ik werk er ook dagelijks mee. 

Gelukkig heb ik de oplossing.


lees ook


Snelle weergave werkt niet met EPS

Heb je een Finder-venster vol met afbeeldingen dan is het fijn om ze (in het klein als thumbnails) te kunnen zien. Je kunt zelfs Snelle weergave activeren door een afbeelding te selecteren en daarna op de spatiebalk te drukken. Je ziet de afbeelding dan groter, maar zonder Photoshop te hoeven openen. Zo kun je veel tijd winnen. Doe je dit met een EPS-afbeelding, dan werkt Snelle weergave niet.

Thumbnails in Finder

Thumbnails van afbeeldingen in de Finder

EPS in Finder macOS Monterey of macOS Ventura

Geen preview van EPS-bestanden. Snelle weergave doet het ook niet.

Vanaf macOS Monterey en hoger is het niet meer mogelijk om een thumbnail in de Finder te zien van een EPS-afbeelding.

Oplossing: EPS-preview in Finder

Waarom dit opeens niet meer werkt, is me een raadsel. Maar er is een oplossing voor. Ik heb een stappenplan geschreven waarna je in de Finder voortaan altijd een voorvertoning ziet van een EPS-bestand.

EPS in Finder macOS Monterey of macOS Ventura

EPS-bestanden met preview in de Finder en Snelle weergave werkt goed.

Previews in de Finder geven je productiviteit een enorme boost. Dus druk snel op bovenstaande downloadknop, lees mijn stappenplan en je Mac vertoont voortaan weer EPS-bestanden in de Finder.


Doe er je voordeel mee!


Waarschuwing

Na het updaten van macOS worden deze aanpassingen overschreven door Apple. Gelukkig kun je gewoon na het updaten van macOS opnieuw deze stappen doorlopen. Daarna zie je weer de EPS-previews in de Finder.

Richard Pijs emoji

Dat was mijn tip voor deze maand. Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden. Wil jij mijn tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor mijn Mac-tips. Of neem een kijkje op mijn Instagram. Daar deel ik elke vrijdag een mooie Mac-tip. Onder het thema 'Vrijdag Verbeterjemac-dag'.

Over mij

Richard Pijs

Apple Expert & Apple Teacher

Ha, ik ben Richard Ik help je om meer plezier uit je Mac te halen. Dat doe ik op vier verschillende manieren:

1. Kom langs (op de Gruyter Fabriek) 
2. Koop een strippenkaart (voor kleine vragen)
3. Bestel een Meekijksessie (dan hoef je de deur niet uit)
4. Vraag of ik op huis- of kantoorbezoek kom (Den Bosch en omstreken) 

Je kunt bij mij ook terecht voor een APK van je Mac, zodat-ie weer zo goed als nieuw wordt. Want je wil dat je Mac, die waardevolle documenten bevat, zo goed mogelijk blijft functioneren.

Meer over mij

Mac-tips